Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2014 » Март » 04

Податкова знижка на навчання: алгоритм розрахунку

Фізична особа планує подати Податкову декларацію з метою отримання податкової знижки на навчання. Як їй розрахувати суму такої знижки, якщо протягом 2013 р. до її заробітної плати застосовувалися ставки в розмірі 15 і 17%?

Платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 Податкового кодексу, суму коштів, сплачених на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, який не одержує заробітної плати.

Така сума не може перевищувати розміру доходу, визначеного в абзаці першому пп. 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 цього Кодексу (у 2013 р. — 1610 грн.), у розрахунку на кожну особу, яка навчається, за кожний повний або неповний місяць навчання протягом звітного податкового року.

При цьому загальна сума податкової знижки, нарахована платник ... Читать дальше »

04.03.2014
  • 0
  • 1279

Які документи повинна мати фізична особа, щоб отримати електронний цифровий підпис?

Копія паспорта (сторінки з фотографіями і наступні за ними, а також сторінка з адресою місця реєстрації), завірена підписом фізичної особи; копія облікової картки платника податків (довідки про присвоєння ідентифікаційного коду ДРФО) завірену підписом фізичної особи. Крім того, особа повинна мати носій електронного ключа; заповнену заяву на реєстрацію для отримання сертифікатів ключів встановленого зразка.

 

Якщо підписувач не має можливості прийти особисто у відділ реєстрації, це може зробити його довірена особа при умові, що при ній є повний, відповідно завірений, комплект документів. Представнику необхідно мати при собі паспорт і доручення, яке завірене нотаріально.



Джерело: ГУ Миндоходов в Львовской области

04.03.2014
  • 0
  • 668










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика