Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Июль » 25

Профессия высокооплачиваемая, но опасная.

"Бухгалтер" дословно переводится с немецкого как "держатель книги" (buch — книга, halter — держатель). Слово это возникло в конце средневековья – первого "бухгалтера", который, кстати, был мужчиной, в 1498 году назначил император Священной Римской империи Максимилиан I.

Бухгалтер — это специалист, работающий по системе учёта в соответствии с действующим законодательством. Его задачи вовремя и правильно заплатить налоги, отчитаться перед госорганами и собственниками компании, организовать работу с клиентами и партнёрами организации, следить за финсостоянием предприятия и так далее.

НЕМНОГО СТАТИСТИКИ

Согласно исследованиям портала Superjob.ru:

... Читать дальше »

25.07.2013
  • 0
  • 1491

За что предприниматель может быть привлечен к уголовной ответственности

В каких случаях предприниматели обязаны допустить сотрудников налоговой милиции на предприятие и к документам предприятия. За что предприниматель может быть привлечен к уголовной ответственности. На эти и другие вопросы ИА «Резонанс-Харьков» получил ответы от пресс-службы Министерства налогов и сборов Украины.

Также мы попросили Надежду Фроню, адвоката, партнера Адвокатского объединения «Лига правовой защиты» /г.Киев, конкретизировать эту тему в части уголовной ответственности за преступления в сфере хозяйственной деятельности.

Комментарий налоговой.

... Читать дальше »

25.07.2013
  • 0
  • 856

При влаштуванні на роботу за сумісництвом згода керівництва з основного місця не потрібна

Як зазначено у листі Мінсоцполітики від 28.09.2011 р. №697/18/155-11, відповідно до ч. 2 ст. 21 Кодексу законів про працю України працівник має право реалізувати свої здібності до продуктивної і творчої праці шляхом укладення трудового договору на одному або одночасно на декількох підприємствах, в установах, організаціях, якщо інше не передбачене законодавством, колективним договором або угодою сторін. Ця норма закону дозволяє працівникам, крім основного трудового договору, укладати трудові договори про роботу за сумісництвом.

Сумісництвом вважається виконання працівником, крім своєї основної, іншої регулярно оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації або у громадянина за наймом.

При роботі за сумісництвом з працівником укладається трудовий договір. Стороною трудового договору про роботу за сумісництвом на стороні власника (підприємства, установи, організації) може бути як інший власник (пі ... Читать дальше »

25.07.2013
  • 0
  • 1046

У разі відсутності РРО при поверненні коштів за товар слід скласти акт видачі коштів

Як продавець має правильно оформити повернення коштів за повернений товар, якщо він не застосовує РРО?

Згідно зі статтями 8 та 9 Закону про захист прав споживачів, покупці мають право повернути товар як неналежної (у разі виявлення істотних недоліків), так і належної якості (у разі якщо товар не задовольнив за формою, габаритами, кольором, розміром або з інших причин і його можна повернути).

Зазначимо, що відповідно до п. 30 Правил №1041 перед поверненням товару неналежної якості продавцеві (виробнику) покупець повинен скласти та подати представнику продавця (виробника) заяву про повернення коштів за товар. Пункт 30 Правил №104 прописано лише для повернення товару неналежної якості, проте ніщо не забороняє скористатися його нормами і для повернення товару належної якості (хоча вимагати від покупця заяву у цьому випадку немає законодавчих підстав). До заяви слід додати розрахунковий документ (якщо розрахунки проводилися через РРО — ... Читать дальше »

25.07.2013
  • 0
  • 1750

Головбуха можуть приймати на посаду та звільняти і засновники підприємства

Відомості, що містяться у статуті (установчому, засновницькому договорі), умовно можна поділити на обов'язкові (ті, що встановлені Законом) та необхідні (ті, про які засновники домовилися і вважають необхідними для захисту їхніх інтересів).

Щодо обов'язкових, то тут слід врахувати насамперед вимоги законів для відповідного виду товариства (ТзОВ, АТ, ТзДВ, командитне товариство, інші). Наприклад, для такої більш поширеної організаційно-правової форми, як ТзОВ, вимоги щодо статуту наведені у ч. 1 ст. 88 ЦКУ, ч. 2 ст. 57 ГКУ, ст. 4 та ст. 51 Закону України «Про господарські товариства». Серед обов'язкових вимог — відомості про склад органів управління товариством, їхню компетенцію та порядок прийняття ними рішень. 

Чи можливо статутом підприємства зобов’язати керівника погоджувати приймання та звільнення головного бухгалтера із загальними зборами учасників підприємства? Мін’юст вважає: слід виходити з того, що статут є локальним нормативним актом і не повинен суперечити законодавству України за своєю формою та змістом. П ... Читать дальше »

25.07.2013
  • 0
  • 873










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика