Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Июль » 17

Нужно ли для подтверждения получения (оприходования) товара использовать ТТН?

Требования к первичному документу, установленные ч. 1 ст. 9 Закона о бухучете, состоят в том, что первичные и сводные учетные документы могут быть составлены на бумажных или машинных носителях и должны иметь указанные в этой статье обязательные реквизиты. При этом в п. 2.8 Положения № 88 указано, что дополнительные требования к порядку создания первичных документов о кассовых и банковских операциях, движении ценных бумаг, товарно-матери ... Читать дальше »

17.07.2013
  • 0
  • 1584

Якщо вчасно не видали дозвіл, можна скористатися принципом мовчазної згоди

Відповідно до вимог Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» Ви може скористатися нормою щодо запровадження принципу мовчазної згоди

- принципу, згідно з яким суб'єкт господарювання набуває право на провадження певних дій щодо здійснення господарської діяльності або видів господарської діяльності без отримання відповідного документа дозвільного характеру, за умови якщо суб'єктом господарювання або уповноваженою ним особою подано в установленому порядку заяву та документи в повному обсязі, але у встановлений законом строк документ дозвільного характеру або рішення про відмову у його видачі не видано або не направлено.

Копія заяви (опису прийнятих документів) з відміткою про дату їх прийняттяє підтвердженням подачі заяви та документів адміністратору або дозвільному органу.

17.07.2013
  • 0
  • 635

Великим платником вважається юрособа з обсягом доходу понад 500 млн.грн.

До великого платника податків відноситься юридична особа, у якої:

- обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує 500 млн. грн.;

- або загальна сума сплачених до Державного бюджету України податків за платежами, що контролюються органами Міндоходів, за такий самий період перевищує 12 млн. грн.  

Нагадаємо, платник податків, що належить до великого підприємства, повинен звітувати до органу Міндоходів в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Відповідна норма передбачена п. 14.1 ст. 14 р. I, п.49.4. ст.49 р. ІІ Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755 -VI зі змінами та доповненнями.

17.07.2013
  • 0
  • 707

Яка відповідальність передбачена за порушення застосування податкової соціальної пільги?

Оскільки податкова соціальна пільга застосовується на підставі поданої платником заяви, то й відповідальність за неправомірне застосування пільги несе платник.

Якщо з вини платника здійснюється неправомірне застосування ПСП, такий платник втрачає право на її отримання за всіма місцями отримання доходу починаючи з місяця, в якому мало місце таке порушення, та закінчуючи місяцем поновлення права на пільгу.

... Читать дальше »

17.07.2013
  • 0
  • 838










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика