Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Июнь » 25

Ремонт основного средства начинает амортизироваться после ввода в эксплуатацию

Минфин отметил, что расходы по строительству (изготовлению), приобретению и улучшению объектов основных средств с начала и до окончания указанных работ и ввода объектов в эксплуатацию признаются незавершенными капитальными инвестициями (незавершенным строительством). Капитальные инвестиции учитываются в составе незавершенного строительства до ввода объектов основных средств в эксплуатацию.

К основным средствам относятся материальные активы, которые предприятие содержит с целью использования их в процессе производства или поставки товаров, предоставления услуг, сдачи в аренду другим лицам либо для осуществления административных и социально-культурных функций, ожидаемый срок полезного использования (эксплуатации) которых больше одного года (или операционного цикла, если он дольше года).

... Читать дальше »

25.06.2013
  • 0
  • 1029

Термін сплати податків і зборів не переноситься у зв’язку з вихідними чи святковими днями

Платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації
Платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації. Така сума сплачується протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації. 

Так, наприклад, для  платників ПДВ, які звітують щомісячно, останнім днем подання податкової декларації за травень 2013 року був 20 червня 2013 року, а останнім днем сплати податкового зобов’язання – 27 червня 2013 року

Відповідна норма передбачена ст.57 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями.

25.06.2013
  • 0
  • 659

Как стать жаворонком?


Многим из нас ранние подъемы даются с большим трудом: все вокруг раздражает, и нет сил даже, чтобы налить себе чашку кофе. Но, оказывается, просыпаться с первыми лучами солнца не просто реально, но и даже очень полезно.

«Я просто слишком устал вчера» – любимое оправдание любителей поваляться подольше. Действительно, наука доказала: между «жавор ... Читать дальше »

25.06.2013
  • 0
  • 815

Дайджест публикаций за последнюю неделю (17-24.06.2013)

Вот и закончилась очередная неделя и пришло время подбить результаты того, что было опубликовано у нас на портале.

Самой главной новостью недели можно назвать временное приостановление штрафов за неподачу отчетов в электронной форме по РРО, об этом подробнее в публикации Электронные отчеты и документы РРО. Штрафы отстрочили, но на сколько?

Хотелось бы отметить особым вниманием цикл публикаций посвященный Основным средствам и порядку отражения в учете операций с ними. Мы уже разобрали Понятие основных средств в бухгалтерском учете, Поступление основных средств, ... Читать дальше »

25.06.2013
  • 0
  • 912

Дані з виписки з ЄДР відповідають статутним і можуть бути використані при складанні податкової накладної

Cвідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи є статутним документом?

Найперше зауважимо, що уже понад два роки (Закон України від 7 квітня 2011 року №3205-VI) у госпдіяльності ми не використовуємо термін "свідоцтво про держреєстрацію”. Натомість замість свідоцтва (які на сьогодні скасовані) діє виписка з Єдиного державного реєстру (або витяг). Переважно — це Виписка з ЄДР. Слово "або” вживається в даному випадку саме тому, що відомості у виписці та витягу практично ідентичні (залежно від того, які саме відомості з ЄДР потрібні госпсубєкту).

Щодо статутів (скажімо, ПП, ТОВ), то відомості, які вказують на сьогодні у виписці чи витягу, носять похідний характер.  Тобто спочатку при реєстрації (перереєстарції або внесенні змін до статутів) підприємство вказує у цьому у статуті необхідні та обов'язкові відомості, зокрема:  найменування юридичної особи, органи управління товариством, їх компетенцію, порядок ... Читать дальше »

25.06.2013
  • 0
  • 1054

Як заповнювати Реєстр податкових накладних при розподілі вхідного ПДВ

Наше підприємство здійснює як оподатковувані, так і неоподатковувані ПДВ операції. Як відображати у Реєстрі ПН податкові накладні, ПК за якими підлягає розподілу?

Якщо платник ПДВ проводить розподіл сум ПК з ПДВ відповідно до п. 199.1 ПКУ, то в день отримання ПН сума, що відповідає частці використання товарів/послуг, необоротних активів в оподатковуваних операціях, записується до граф 9, 10 р. II Реєстру ПН, а сума, що відповідає частці використання в операціях, звільнених від оподаткування, та тих, що не є об'єктом оподаткування, — до граф 11, 12 того ж самого рядка (п. 2.10 р. IV Порядку №1340).

Тож на підставі ПН у день отримання документа у Реєстрі ПН ми робимо єдиний запис, за допомогою якого відразу ж розподіляємо вхідний ПДВ.

Iнша ситуація — в тих платників ПДВ, у яких протягом попереднього календарного року не було неоподатковуваних операцій і з'явилися такі операції лише у звітному періоді, а також у новостворених платників ПДВ. Вони повинні провести ... Читать дальше »

25.06.2013
  • 0
  • 1554










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика