Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Май » 13

Пользователям РРО: с 1 июля наступает ответственность за неподачу отчетности в электронном виде

Хочеться нагадати користувачам касової техніки, що у зв’язку з введенням в дію п. 9 ст. 17 Закону України від 6 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 1 липня 2013 року настає відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді.

Це означає, що до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - в разі неподання до органів державної податкової служби звітності, пов’язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з реєстраторів розрахункових операцій по дротових або бездротових каналах зв’язку.

Для виконання вимог законодавства щодо обов’язкової передачі звітності в електронному вигляді у суб’єктів господарювання є два шляхи:

- придбати РРО нового покоління, що створюють контрольну стрічку в електронній формі та містять вбудовані модеми;

... Читать дальше »

13.05.2013
  • 0
  • 767

Гоструда определилась с основаниями для внеплановых проверок

Утвержден Порядок предоставления Гоструда согласия на проведение внеплановых мероприятий по обращениям физ- и юрлиц.

Приказом от 24.04.2013 г. № 55 Государственная инспекция по вопросам труда утвердила Порядок предоставления согласия на проведение внеплановых мероприятий по обращениям физ- и юрлиц.
Установлено, что Гоструда реализует свои полномочия по предоставлению согласия на проведение внеплановых мероприятий по обращениям физ- и юрлиц о нарушении субъектом хозяйствования требований законодательства через отдел юридического обеспечения Управления правового и административного обеспечения.
При необходимости проведения проверки с целью надлежащего рассмотрения вопросов, поднятых в обращениях физ- или юрлиц, необходимо направлять на электронный адрес ckarga@ukr.net письмо с указанием оснований для предоставления согласия на указанную пров ... Читать дальше »

13.05.2013
  • 0
  • 777

Новые формы регистрационных документов для частных предпринимателей

Наказом Міністерства юстиції України від 17.04.2013 р. № 730/5 затверджено форми заяв та повідомлень, які необхідно подавати (направляти) згідно з Законом «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців».
Зокрема, затверджено форми:

  • заяви про втрату оригіналів установчих документів юридичної особи;
  • заяви про припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем;
  • повідомлення про закриття відокремленого підрозділу.
  • Також наказом встановлено, що за допомогою програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру юросіб та фізосіб - підприємців заповнюються, зокрема, форми таких документів:
  • запит про отримання документа про підтвердження факту смерті фізичної особи - підприємця;
  • повідомлення про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи;
  • повідомлення про зміну місцезнаходження реєстраційної справи.

13.05.2013
  • 0
  • 774










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика