Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Май » 11

ФОП на загальній системі: Договір оренди автомобіля. Нюанси укладання договору і передачі автомобіля

В Цивільному кодексі в ст.799 прописано, що договір найму транспортного засобу укладається у письмовій формі. Якщо стороною договору є фізична особа, то такий договір підлягаю нотаріальному посвідченню.

Право передання автомобіля в оренду (найм) має його власник чи особа, якій належать майнові права на автомобіль (про це написано в ст. 761 ЦКУ). Орендодавцем може бути особа, яка уповноважена на укладання такого договору. тобто та, яка діє на підставі довіреності, договору доручення тощо.

Право власності на автомобіль підтверджує свідоцтво про реєстрацію автомобіля (технічний паспорт). видане відповідними органами.

Транспортні засоби реєструються за юридичними та фізичними особами. Реєстрацію автомобіля за ФОП нашим законодавством не передбачено, а тільки за фізичною особою.

Тож якщо підприємство вирішило орендувати автомобіль у приватного підприємця слід мати на увазі, що власником авто буде саме фізична особа, а не ФОП. Однак це не означає, що стороною договору не може бути ФОП. У ст. 319 та 320 ЦКУ прописано, що фізична особа може вільно розпоряджатися с ... Читать дальше »

11.05.2013
  • 0
  • 1805










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика