Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Сентябрь » 5 » Змінилися коди УКТЗЕД - виписуємо і коригування і нову накладну
09:37
Змінилися коди УКТЗЕД - виписуємо і коригування і нову накладну
Якщо після оформлення ВМД відбулось уточнення (зміни) в кодах УКТЗЕД на імпортовані товари, то продавець виписує і розрахунок коригування і нову податкову накладну

Якщо після оформлення ВМД за якою була виписана податкова накладна відбулось уточнення (зміни) в кодах УКТЗЕД на імпортовані товари, то продавець в обов'язковому порядку повинен:

по-перше - виписати розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної, що виписана на першу подію та зменшити кількість (вартість) товарів, вказаних в такій податковій накладній, та заповнити рядок 8.1 та рядок 16.1 податкової декларації з ПДВ;

по-друге - виписати іншу податкову накладну на імпортовані товари, в якій вказати вірні коди УКТ ЗЕД, що зазначені у належним чином оформленій ВМД.

При цьому, податкова накладна, виписана при здійсненні операцій з постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, з 1 січня 2012 року підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних не залежно від розміру ПДВ в одній податковій накладній (п. 11 підр. 2 р. XX ПКУ).

Крім того, якщо продавець складає розрахунок коригування до податкової накладної, яка підлягає реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, до Єдиного реєстру податкових накладних в обов'язковому порядку вносяться також відомості, що містяться у такому розрахунку.

Про це повідомляє ГУ Міндоходів у м. Києві в листі від 23.07.2013 р. N 2387/10/26-15-11-01-08.


Автор: Катеринец Наталья
Джерело: «Дебет-Кредит»
Категория: Консультации | Просмотров: 1018 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика