Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Август » 12 » Збираєтеся у закордонну поїздку на автомобілі - потурбуйтеся про документи
12:32
Збираєтеся у закордонну поїздку на автомобілі - потурбуйтеся про документи

Порядок допуску транспортних засобів до поїздки за кордон регламентовано пунктами 50-55 Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.09.1998 № 1388. Відповідно до Порядку, до поїздки за кордон допускаються транспортні засоби, на які видані реєстраційні документи відповідно до Конвенції про дорожній рух та номерні знаки, серіям яких присвоєні літери латинського алфавіту. За відсутності у особи, що подорожує,  права власності на автомобіль, оформлення документів для поїздок за кордон здійснюється на підставі заяви власника такого транспортного засобу (ТЗ) або документів, що підтверджують право користування і (або) розпорядження ТЗ. Особам, які здійснюють поїздку за кордон, на період поїздки за їх бажанням видаються свідоцтва про реєстрацію на їх ім’я. Свідоцтво про реєстрацію, видане на ім’я власника ТЗ, і документи, які підтверджують право користування і (або) розпорядження ТЗ, зберігаються у відповідних підрозділах Державтоінспекції.

      Варто пам’ятати: транспортні засоби, на яких власники або інші особи виїжджають за кордон, повинні мати розпізнавальний знак України. Власники таких ТЗ перед виїздом зобов’язані укласти договір обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників ТЗ. Автотранспорт, на який згідно із законом встановлено тимчасову заборону на зняття з обліку (крім ТЗ, придбаних у розстрочку та зареєстрованих відповідно до вимог Порядку), до поїздок за кордон не допускається.

      Отже, особа, що виїздить за кордон на транспортному засобі, який належить і  зареєстрований на іншу особу, має право на виїзд за кордон за наявності:

- свідоцтва про реєстрацію, виданого на ім’я власника транспортного засобу, і документа, що підтверджує право користування і (або) розпорядження цим транспортним засобом,

або

- свідоцтва про реєстрацію на ім’я особи, що здійснюватиме поїздку за кордон, виданого на період поїздки підрозділом Державтоінспекції за бажанням цієї особи.

Нагадуємо, детальну інформацію щодо проходження митних процедур та сплати митних зборів, іншу корисну інформацію для громадяни і суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, що перетинають кордон України можна отримати, на офіційному сайті Міністерства доходів і зборів в розділі Митне оформлення.


Категория: Консультации | Просмотров: 694 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика