Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2014 » Июнь » 12 » Відшкодування з бюджету сум ПДВ шляхом оформлення облігацій внутрішньої державної позики
12:51
Відшкодування з бюджету сум ПДВ шляхом оформлення облігацій внутрішньої державної позики

Можливість отримати відшкодування ПДВ облігаціями внутрішньої державної позики з’явилась у платників податку після прийняття 21 травня 2014 року Постанови Кабінету Міністрів України №139 «Про випуск облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість». Цим документом визначено умови, а також порядок випуску, обігу та погашення облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум ПДВ.

 Передбачено здійснення відшкодування ПДВ шляхом оформлення облігацій внутрішньої державної позики для платників, у яких суми податку задекларовані до відшкодування до 01.01.2014 року та підтверджені перевірками, але не відшкодовані станом на 3 квітня 2014 року.

 Порядок випуску, обігу, погашення зазначених облігацій внутрішньої державної позики, а також нарахування процентів на них затверджується Кабінетом Міністрів України.

 Отримання відшкодування ПДВ у вигляді облігацій внутрішньої державної позики здійснюється на добровільних засадах. Для цього платнику податків необхідно подати заяву про оформлення відшкодування ПДВ облігаціями внутрішньої державної позики до територіального органу Міндоходів за місцем реєстрації. 

 Процедура оформлення відшкодування сум ПДВ облігаціями внутрішньої державної позики здійснюватиметься на підставі заяви платника податку, котра подається до контролюючого органу та носить добровільність здійснення такого відшкодування. Термін обігу зазначених облігацій - п'ять років.

 Оформлення облігацій внутрішньої державної позики прирівнюється до отримання платником податку бюджетного відшкодування шляхом перерахування коштів з бюджетного рахунка на рахунок платника ПДВ

 Звертаємось з проханням до платників, які підпадають під дію нового Закону, в найкоротші терміни надати до податкових інспекцій заяви про оформлення відшкодування сум ПДВ облігаціями внутрішньої державної позики.

 

Інформаційно-комунікаційнe управління Міжрегіонального головного управління – Центрального офісу з обслуговування великих платників

Категория: Консультации | Просмотров: 1094 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика