Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Август » 12 » Відображаємо в обліку електронні гроші
10:24
Відображаємо в обліку електронні гроші

Наказом від 27.06.2013 р. № 627 Мінфін серед іншого доповнив Інструкцію про застосування Плану рахунків* нормами які визначають порядок бухгалтерського обліку електронних грошей.

Під електронними грошима з метою бухгалтерського обліку електронні гроші - одиниці вартості, які зберігаються на електронному пристрої, приймаються як засіб платежу іншими особами, ніж особа, яка їх випускає, і є грошовим зобов'язанням цієї особи, що виконується в готівковій або безготівковій формі. При цьому з метою бухгалтерського обліку не визнаються електронними грошима наперед оплачені картки одноцільового використання: дисконтні картки торговців, картки автозаправних станцій, квитки для проїзду в міському транспорті тощо, які приймаються як засіб платежу виключно їх емітентами.

Для обліку електронних грошей в тепер передбачено окремий субрахунок 335 "Електронні гроші, номіновані в національній валюті" в складі рахунку 33  "Інші кошти".

На субрахунку 335 "Електронні гроші, номіновані в національній валюті" відображаються операції з електронними грошима, які здійснюються комерційними агентами та користувачами, відповідно до нормативно-правових актів Національного банку України та правил використання електронних грошей, узгоджених з Національним банком України.

------------------   -------------------

* План рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій, затверджений наказом Мінфіну від 30.1199 року №291, зареєстрованій у Міністерстві юстиції України 21 грудня 1999 року за N 893/4186 (із змінами)


Джерело: «Дебет-Кредит»

Категория: Консультации | Просмотров: 1153 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика