Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Январь » 23 » СТАТУС Єдинника:правила оформлення
17:50
СТАТУС Єдинника:правила оформлення
Якщо ви фізособа, яка лише проходить держреєстрацію і плануєте працювати в першій чи другій групі, то ви можете стати єдинником вже з 1-го числа наступного місяця. Для цого треба встигнути в місяці держреєстрації подати заяву до податкової.
А якщо ваша мета робота в складі іншої групи (3 або 5) або ж ви юрособа (4 або 6) то у вас є можливість стати єдинником вже з моменту держреєстрації (для цього треба подати заяву протягом 10-ти днів з дати держреєстрації).
Якщо ви прогавили з цими строками то прийдеться працювати на загальній системі (до наступного кварталу). У такому разі треба подати заяву за 15 календарних днів до закінчення поточного кварталу.
Для працюючих юросіб та фізосіб строк подання заяви про перехід на спрощенку - за 15 календарних днів до початку кварталу, в якому особа планує перейти на єдиний податок. Такі саме строки для подання заяви про перехід в іншу групу.
Статус платника ПДВ знадобиться тим єдинникам які переходять на сплату єдиного податку за ставкою 3%+ПДВ або 7%+ПДВ. Для цього до податкової треба подати форму 1-ПДВ за 15 календарних днів до початку кварталу в якому плануєте стати платником ПДВ. Анулювання свідоцтва платника ПДВ відбудеться у момент переходу в іншу групу. Для цього необхідно подати заяву за формою 3-ПДВ.
Податкова повинна видати свідоцтво через 10 днів після подання заяви. Отримати свідоцтво зможе або сам керівник, або уповноважена особа за довіренністю. При цьому довіренність видана ФОП повинна бути нотаріально засвідчена.

Просмотров: 816 | Добавил: Pantevg | Теги: Единый налог | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика