Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Март » 4 » Що є доходом фізособи-єдиноподатника третьої групи
09:50
Що є доходом фізособи-єдиноподатника третьої групи

! Пунктом 292.1 Податкового кодексу України (ПК) визначено, що доходом фізособи-єдиноподатника є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій).

При цьому до доходу не включають отримані такою фізособою пасивні доходи у вигляді процентів, дивідендів, роялті, страхові виплати і відшкодування, а також доходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, яке за правом власності належить фізичній особі та використовується у її господарській діяльності.

Датою отримання доходу є дата надходження коштів платнику єдиного податку у грошовій (готівковій або безготівковій) формі (п.292.6 ПК).

Отже, фізособа-єдиноподатник третьої групи сплачує єдиний податок з фактично отриманих доходів, які надійшли такому платнику у готівковій або безготівковій формі. При цьому, якщо єдиноподатник не отримує нараховану за договором суму вартості товарів, робіт чи послуг, то така сума є його дебіторською заборгованістю, яка до моменту її погашення не вважається доходом.

Просмотров: 720 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика