Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Ноябрь » 14 » Розроблено нову форму податкової накладної та Порядок її заповнення
15:43
Розроблено нову форму податкової накладної та Порядок її заповнення
Міндоходів оприлюднило проект нової форми податкової накладної та Порядку її заповнення

У зв'язку із останніми змінами, внесеними до розділу V Податкового кодексу України, форма податкової накладної та Порядок її заповнення потребували змін. Отже податківці розробили та оприлюднили на своєму сайті проект Наказу, яким пропонують затвердити:

- нову форму податкової накладної;

Порядок заповнення податкової накладної.

Згідно з п. 2 оноволеного Порядку податкова накладна та додатки до неї складаються та надаються за вибором покупця (отримувача) в один з таких способів: 

а) у паперовому вигляді. В такому випадку вона заповнюється за встановленою формою шляхом:

 - або видруковування такої форми з подальшим заповненням її платником податку на додану вартість розбірливим почерком ручкою з чорнилом (пастою) синього або чорного кольору без підчисток і виправлень тексту та цифрових даних;

 -  або заповнення її в електронному вигляді з подальшим видруковуванням. Друкована податкова накладна може бути як з клітинками, так і без них;

б)  в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи та умови реєстрації податкової накладної у Єдиному реєстрі податкових накладних. 

Усі графи податкової накладної, що мають вартісні показники, заповнюються в гривнях з копійками.

Відповідно в оновленій податковій накладній змінено реквізит (у верхній лівій частині ПН), де відмічається обрана форму виписки накладної (паперова чи електронна), статус реєстрації в ЄРПН та факт залишення копії накладних в продавця.

По-новому виглядає тепер і реквізит "Порядковий  номер" податкової  накладної. Він повинен містити лише числові значення (не повинен містити літер чи інших символів) та складатися з трьох частин: 

1) до знаків дробу проставляється порядковий номер; 

2) між знаками дробу проставляється код виду діяльності, що передбачає спеціальний режим оподаткування. Якщо платник податку перебуває на загальному режимі оподаткування, то код діяльності не заповнюється;

3) після знаків дробу проставляється числовий номер філії чи структурного підрозділу.

З нової форми вилучено усі згадки про свідоцтво про реєстрацію ПДВ (у зв'язку зі змінами, які вносить в Податковий кодекс з 1 січня 2014 р. Закон України від 24.10.2013 г. №657-VII)

Джерело: «Дебет-Кредит»
Категория: Новости законодательства | Просмотров: 706 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика