Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Январь » 31 » Податкова штрафуватиме за небажання модернізувати касові апарати - ред
12:33
Податкова штрафуватиме за небажання модернізувати касові апарати - ред
У податковій службі вивчають можливість введення санкцій для виробників реєстраторів розрахункових операцій, які не оновлять техніку до 1 липня, пише видання КоммерсантЪ-Украина в статті Торгівлю ставлять на облік.
   
   Поки лише три великих виробники подали на реєстрацію оновлені версії касових апаратів, а решта планують зробити це в лютому-березні. Відзначається, що крім додаткових витрат для бізнесу, реформа звітності контролюючим органам нічого не дасть, нарікають учасники ринку торгівлі.
   

   Так, вчора Державна податкова служба спробувала дізнатися у виробників касових апаратів про їх готовність надати торговельним точкам оновлені реєстратори розрахункових операцій (РРО). З 1 січня підприємства зобов'язані надавати звітність по них в електронному вигляді. Більш того, контрольна стрічка касового апарату повинна транслюватися в ДПС в режимі онлайн.
   
   Таким чином, до 1 липня суб'єкти господарювання повинні встигнути поставити нові касові апарати або модернізувати старі з урахуванням вимог податківців. Після цього служба почне застосовувати до торгових точок штрафи за відсутність нової техніки в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн).
   
   На думку директора департаменту податкового контролю ДПС Сергія Крухмалева, близько 70% сервісних центрів, які повинні забезпечити підключення РРО до системи і їх первинну реєстрацію, переконані, що електронна система не буде введена в дію. Тому він закликав виробників касових апаратів "провести профілактичні бесіди зі своїми центрами і пояснити, що відсутність РРО в реєстрі - це їх недоробки".
   
   Зараз, за ​​його даними, три великих виробника - ІКС-Техно, ATLAS і Юнісистем - направили свої апарати на реєстрацію. Тому ДПС запропонує ввести в Податковий кодекс відповідальність виробників за несвоєчасну модернізацію або заміну РРО. Суми штрафів він не уточнив, але пообіцяв: "Я буду інформувати про те, що деякі компанії не хочуть працювати, і це може негативно позначитися на їхньому бізнесі".
   
   У свою чергу, виробники скаржаться податківцям на занадто затягнуту процедуру схвалення та сертифікації документів в НБУ. Їм заважає також заборона ряду регіональних податкових служб на впровадження старих модернізованих апаратів, зокрема, в Севастополі та Умані, відзначає голова правління Резонанс Георгій Волинський. "Пишіть нам про такі випадки, ми будемо реагувати миттєво", - відповів Крухмалев.
   
   За оцінками виконавчого директора асоціації УкрЕККА Бориса Сидоренка, модем до касового апарату обійдеться кінцевому споживачеві в 700 грн. Тим не менш, гендиректор Української торгової асоціації Ігор Кишко вважає, що бізнесу переобладнання касових апаратів обійдеться в 1,5-3 рази дорожче. "І я вважаю, що бізнесу є куди витратити ці гроші", - підкреслює він.
   
   Експерт не бачить сенсу в нововведенні, оскільки воно торкнеться лише тих, хто працює "в білу". "Крім того, на переобладнання потрібно дві години. А що робити тим торговельним точкам, у яких по десять касових апаратів. А що робити, якщо буде збій передачі інформації?" - Перераховує він ризики. Тому Кишко вважає доцільним не введення солідарної відповідальності, а відстрочку застосування нововведень.
   
   Раніше Корреспондент.biz писав про те, що почалося підключення підприємців, які використовують касові апарати, до "електронної стрічці" - системі передачі даних про готівкові операції на сервери податкової служби.

За матеріалами: Корреспондент
Просмотров: 848 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика