Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Февраль » 6 » Податкова не штрафуватиме за не змінені КВЕДи!
22:53
Податкова не штрафуватиме за не змінені КВЕДи!

У листі ДПС України від 13.12.2012 р. № 11394/0/71-12/17-1217 наведена позиція податкової служби щодо відображення нових кодів КВЕД у свідченнях платника єдиного податку. (Про це повідомляє інформаційно-довідковий департамент ДПС України).

Оскільки перехід до кінця 2012 року на КВЕД-2010 може створити певні складнощі при зміні видів діяльності в реєстраційних даних підприємців та призвести до збільшення навантаження на держреєстраторів і працівників податкової служби, ДПС України вказала, що наявність в облікових даних підприємця виду діяльності за КВЕД-2005 не може бути підставою вважати недійсним свідоцтво платника єдиного податку.
Крім того, ДПС України підкреслює, що відсутність в реєстраційних даних підприємців КВЕД-2010 не є підставою для відмови підприємцям (крім новостворених) у видачі свідоцтв платників єдиного податку. При заповненні заяв про застосування спрощеної системи оподаткування підприємцю слід зазначити ті види діяльності, які відображені в його реєстраційних документах на момент подання такої заяви.
Таким чином, якщо підприємець, що застосовує загальну систему оподаткування, планує з 1 січня 2013 року перейти на сплату єдиного податку, але не встиг змінити коди КВЕД, то на цій підставі йому не повинні відмовити в такому переході.
Після приведення видів діяльності у відповідність до КВЕД-2010 у реєстраційних даних підприємці-єдинники повинні внести зміни до свідоцтва платника єдиного податку.
Нагадаємо, що підприємці, які застосовують загальну систему оподаткування, також повинні внести зміни в реєстраційні дані згідно КВЕД-2010. Але повідомляти про це орган ДПС вони не зобов’язані. Інформацію про зміну підприємцем видів діяльності ДПС отримає від держреєстратора.


Просмотров: 742 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика