Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2014 » Октябрь » 14 » Офшорна ера закінчилася: Рада зобов’язала оприлюднювати імена власників фірм
14:51
Офшорна ера закінчилася: Рада зобов’язала оприлюднювати імена власників фірм

Верховна Рада прийняла закон, що передбачає розкриття реєстру власності. Таким чином зобов’язала компанії називати кінцевих вигодонабувачів, повідомляє Galnet з посиланням на Ліга.Новини.

За зміни до деяких законодавчих актів щодо визначення кінцевих вигодонабувачів, юридичних осіб та публічних діячів №5114 проголосувало 265 народних депутатів.

І так, згідно прийнятого закону, визначається, хто може бути кінцевим вигодонабувачем. А це фізична особа, яка має формальне право не більше  ніж на 25 відсотків статутного капіталу або прав голосу в юридичній особі, але є агентом, номінальним утримувачем (номінальним власником) або є тільки посередником щодо такого права. Також цей закон зобов’язує всі підприємства (крім державних та комунальних) встановлювати свого кінцевого бенефіціарія, регулярно оновлювати і зберігати інформацію про нього і надавати її державному реєстратору, у випадках і в обсязі, передбачених законом. Того, хто ухилятиметься, каратимуть штрафом від 1 тис. до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 160 до 240 годин.

Надана інформація по об’єкту будь-якого нерухомого майна буде загальнодоступною як в електронному варіанті так і в паперовій формі.

«Офшори в Україні закінчилися, тепер кожен чиновник буде як на долоні», – заявив після прийняття закону прем’єр Арсеній Яценюк.

Категория: Новости законодательства | Просмотров: 609 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика