Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2014 » Март » 13 » Нова форма №1ДФ - коротко про основне
14:39
Нова форма №1ДФ - коротко про основне
Міндоходів нагадало про основні зміни в Податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (ф. №1ДФ)

Нова форма Податкового розрахунку (ф.1ДФ) відрізняється від попередньої відсутністю реквізиту «Сума податкового боргу станом на 01.01.2011 (грн., коп.)».

Щодо Порядку подання Податкового розрахунку (ф.1ДФ), то зміни стосуються  способів його подання. А саме, Податковий розрахунок, подається податковими агентами в один із таких способів:

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо використання електронного цифрового підпису відповідальної особи податкового агента у порядку, визначеному законодавством;

- на паперовому носії разом з електронною формою на електронному носії інформації;

- на паперовому носії, якщо кількість рядків у податковому розрахунку не більше п’яти.

В один із таких способів у вигляді окремої порції подається Податковий розрахунок (ф.1ДФ) за відокремлений підрозділ юридичної особи, який не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) податок до бюджету.

Нагадаємо, що форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку затверджено наказом Міністерства доходів і зборів України від 21 січня 2014 року №49 (зареєстрований Міністерством юстиції України 5 лютого 2014 року за №228/25005).

Наказ №49 набирає чинності з 1 квітня 2014 року.

Водночас, з введенням в дію Наказу №49 втрачає чинність наказ ДПА України від 24 грудня 2010 року №1020.  

Категория: Новости законодательства | Просмотров: 788 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика