Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2015 » Февраль » 25 » НБУ закрив міжбанк. Щоб "не ріс" курс валют?
12:24
НБУ закрив міжбанк. Щоб "не ріс" курс валют?

Дикий адміністративний захід - чи не створить він додаткову паніку?

Національний банк України заборонив уповноваженим банкам здійснювати купівлю іноземної валюти за дорученням клієнтів з 25 лютого до 27 лютого включно.

 

Відповідна постанова правління НБУ №130 від 24 лютого опублікована на сайті регулятора і набирає чинності з 25 лютого, - пише Інсайдер.

"Уповноважені банки не мають права здійснювати купівлю іноземної валюти за дорученням клієнтів (у тому числі за заявами, що були подані до набрання чинності цієї постанови) до 27 лютого 2015 року включно", - сказано в тексті документа.

Згідно з постановою, банки мають право здійснювати власні операції з купівлі безготівкової іноземної валюти за гривні в межах установлених лімітів відкритої валютної позиції в сумі, що не перевищує 0,5% розміру регулятивного капіталу банку (в еквіваленті за офіційним курсом гривні до іноземних валют, встановленим НБУ), протягом одного робочого дня.

Крім того, НБУ збільшив з трьох до чотирьох операційних днів термін, після закінчення якого зачисленная на спецрахунки гривня може бути спрямована на купівлю іноземної валюти або можуть бути здійснені авансові платежі в іноземній валюті за імпорт на суму понад $50 тис., внісши відповідні зміни у свої постанови №758 від 1 грудня 2014 року і №124 від 23 лютого 2015 року.

Категория: Новости законодательства | Просмотров: 706 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика