Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Апрель » 10 » Як сплачувати податок на нерухоме майно співвласникам житлової нерухомості?
23:32
Як сплачувати податок на нерухоме майно співвласникам житлової нерухомості?

Якщо у спільній частковій або спільній сумісній власності кількох осіб перебуває об’єкт житлової нерухомості, то платники податку на нерухомість визначаються наступним чином:

- якщо об’єкт житлової нерухомості перебуває у спільній частковій власності кількох осіб, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку;

- у разі, коли такий об’єкт перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділений на частки між власниками, платником податку є одна з осіб-власників, визначена за їх згодою (якщо інше не встановлено судом);

- якщо ж об’єкт, що перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, поділений між ними в натурі, то платником є кожна з цих осіб за належну їм частку.

Податок на нерухомість сплачується за місцем розташування об’єкта оподаткування і зараховується до відповідного бюджету. База оподаткування об’єктів нерухомості, які перебувають у власності фізичної особи, обчислюється органом ДПС на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Такі відомості надаються безоплатно органами державної реєстрації прав на нерухоме майно.

Разом з тим, юридичні особи обчислюють базу оподаткування самостійно, виходячи з житлової площі об’єкта та на підставі документів, які підтверджують право власності на нього.

Сплачувати податок зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, які володіють квартирою житловою площею більше 120 і будинком, житлова площа якого перевищує 250 квадратних метрів.

Прес-служба ДПС у Дніпропетровській області

Просмотров: 761 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика