Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Октябрь » 2 » Интернет-конференция "Вопросы уплаты единого социального взноса" (30.09.2013)
10:22
Интернет-конференция "Вопросы уплаты единого социального взноса" (30.09.2013)
30 сентября 2013 г. прошла Интернет-конференция
Светланы Кепиной,
начальника Управления администрирования единого взноса и методологии Департамента доходов и сборов с физических лиц Министерства доходов и сборов Украины
на тему:
"Вопросы уплаты единого взноса на общеобязательное государственное социальное страхование"

Добрый день. Предприятие (юридическое лицо) в данный момент не работает, все сотрудники уволены. Нужно ли подавать отчет, если нет начисления заработной платы. Контроль за предприятием осуществляет учредитель.


Відповідь

Відповідно до підпункту 2.13 пункту II. Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування затвердженого Наказом Міністерства доходів і зборів України від 09 вересня 2013 року № 454 та Зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20 вересня 2013 року за № 1628/24160 юридичні особи, які не використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, звіт до органів доходів і зборів ними не подається.

Добрый день,
мой вопрос касается необходимости сдачи отчетности по ЕСВ.
Предприятие временно не осуществляет деятельность, руководство компанией возложено на учредителя, наемные работники отсутствуют, заработная плата не начисляется. В Пенсионный фонд по мету регистрации было ранее предоставлено письмо о вышеуказанных фактах и прекращена подача ежемесячной отчетности.
В связи с передачей администрирования ЕСВ в Миндоходов необходимы ли 1) сдача "пустой" отчетности по ЕСВ в налоговые инспекции, 2) подача нового письма об отсутствии деятельности.
Спасибо!


Відповідь:

1) Відповідно до підпункту 2.13 пункту II. Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування затвердженого Наказом Міністерства доходів і зборів України від 09 вересня 2013 року № 454 та Зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20 вересня 2013 року за № 1628/24160 юридичні особи, які не використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, звіт до органів доходів і зборів ними не подається.


2) Новий лист про відсутність діяльності подавати не потрібно.

Куда необходимо сдавать отчет за сентябрь месяц? В министерство доходов и сборов или пенсионный фонд?


Відповідь
Звіт за вересень місяць потрібно буде подати до органу доходів і зборів за місцем взяття їх на облік, як платників єдиного внеску до 21 жовтня 2013 року.

Подскажите можно ли будет подавать отчет по ЕСВ в электронном виде с помощью бесплатным ключей ЕЦП?


Відповідь
Для підготовки платників податків до подання звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування в електронному вигляді Міндоходів розроблено електронні формати (архів форматів) документів звітності з ЄСВ.
Розробку документів здійснено у зв’язку з набранням чинності Закону України „Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи” від 4 липня 2013 року.
Також розроблено довідник відповідності кодів органів Міндоходів та кодів органів Пенсійного фонду для використання розробниками програмного забезпечення при формуванні xml-файлів (довідник).

Ознайомитися з електронними форматами та довідником можна на веб-порталі Міністерства >>>

При поданні звітності в електронному вигляді потрібно користуватися цифровим підписом. Отримати посилені сертифікати відкритих ключів можна безкоштовно в пунктах реєстрації акредитованого Центру сертифікації електронних ключів Міндоходів. На сьогодні в Україні діє 104 таких пункти. Загалом, за 8 місяців 2013 року видано 591 тис. електронних ключів.

Переплаты По ЕСВ на Пенсионных счетах перейдут на счета Миндоходов или надо писать заявление на возврат денег с пенсионных счетов, если да, то куда на счет плательщика или Миндоходов?

Відповідь
Переплати по Єдиному соціальному внеску, які обліковуються на рахунках Пенсійного фонду автоматично перейдуть на рахунки Міндоходів згідно актів прийому-передачі даних, заяв на перекидку коштів писати не потрібно.

СПД физособа уплатила взнос до конца 2013 года. Куда сдавать отчет за 2013г. в Пенсионный фонд или в налоговую инспекцию?

Відповідь
Звіт потрібно буде подати до органу доходів і зборів за місцем взяття на облік, як платника єдиного внеску.
Кошти по Єдиному соціальному внеску, які обліковуються на рахунках Пенсійного фонду автоматично перейдуть на рахунки Міндоходів згідно актів прийому-передачі даних, заяв на перекидку коштів писати не потрібно.

Всем нужно подать заявление на регистрацию в Миндоходов и сбора как плательщик ЕСВ или автоматом все переходим?

Відповідь
Заява для реєстрації в Міндоходів не подається. Платники автоматично будуть передані на облік з ПФУ до Міндоходів.

Сегодня услышал про появление новой формы отчетности по ЕСВ - приказ Миндоходов от 09.09.2013 р. №454.
Скажите когда ее надо сдавать - за сентябрь до 20 октября или по-другому?


Відповідь
За вересень потрібно подавати звіт до органів доходів і зборів протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного періоду.

Справки для банка при выплате ЗП превышающий граничный размер уплаты ЕСВ ранее брали в ПФ. Где теперь если с аванса платили на счёта ПФ а 2пол.сентября оплатим на счёта мин. доходов?

Відповідь
З 01.10.2013 Довідка-розрахунок на отримання заробітної плати видається органом доходів і зборів за місцем взяття на облік як платників єдиного внеску за формою затвердженою Порядком прийняття банками на виконання розрахункових документів на виплату заробітної плати затверджено Наказ Міністерства доходів і зборів України 09 вересня 2013 року № 453 зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17 вересня 2013 року за № 1602/24134

Увага! Міндоходів у Києві роз'яснили на які рахунки які платежі по єдиному соц внеску платити

Органи Міндоходів у м. Києві дали уточнення до наведених на головному сайті Міндоходів реквізитів нових рахунків для сплати єдиного соціального внеску. Тепер знаємо ЄСВ за якими ставками куди потрібно платити:
Реєстр рахунків для сплати єдиного внеску (Завантажити)

Звітним періодом є календарний місяць.
Категория: Новости законодательства | Просмотров: 1267 | Добавил: Pantevg | Теги: ЕСВ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика