Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Ноябрь » 20 » Довідку про відсутність податкового боргу видаватимуть за новим Порядком
12:13
Довідку про відсутність податкового боргу видаватимуть за новим Порядком
Довідка видається безкоштовно на підставі заяви платника податків за основним місцем його обліку. Строк видачі - не більше 5 робочих днів

Міністерство доходів та зборів України затвердило Порядок видачі довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів (Наказ від 10.10.2013 р. № 567).

Згідно з положеннями Порядку, довідка видається відповідними органами Міндоходів безкоштовно на підставі заяви платника податків  за основним місцем його обліку. Форма довідки встановлена у додатку 1 до Порядку.

Строк видачі довідки або направлення відмови в її наданні - 5 робочих днів з дня отримання органом доходів і зборів заяви платника податків.

Довідка може бути видана як в паперовому, так і в електронному вигляді.

Орган доходів і зборів визначає наявність/відсутність у платника податків податкового боргу на дату формування Довідки з урахуванням наявності/відсутності такого боргу в інформаційних системах органів доходів і зборів за основним та неосновним місцем обліку платника податків.

За наявності у платника податків податкового боргу органом доходів і зборів готується лист платнику податків (у довільній формі) з вмотивованою відмовою щодо видачі Довідки, який надсилається на адресу платника податків.

Наказ набере чинності з дня офіційного опублікування (готується до публікації в "ОВУ" №89 від 26.11.2013 р.)


Джерело: «Дебет-Кредит»

Категория: Новости законодательства | Просмотров: 795 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика