Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Сентябрь » 5 » Допомога по безробіттю виплачується з 8 дня після отримання статусу безробітного
09:46
Допомога по безробіттю виплачується з 8 дня після отримання статусу безробітного
За яких умов можливе отримання виплати допомоги по безробіттю та які документи для цього необхідно надати в центр зайнятості?

Отримання виплати допомоги по безробіттю можливе за умови надання особі статусу зареєстрованого безробітного.

Допомога по безробіттю залежно від страхового стажу застрахованим особам визнаним в установленому порядку безробітними, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить не менше ніж 6 місяців за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування призначається на підставі особистої заяви безробітного, довідки (довідок) про середню заробітну плату (дохід) за останнім місцем (декількома місцями) роботи чи служби.

Порядок обчислення середньої зарплати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, що визначає порядок видачі довідок про середню заробітну плату, правила обчислення середньої заробітної плати (доходу) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2001 р. № 1266 (зі змінами).

Для розрахунку виплат на випадок безробіття передбачені форми довідок про середню зарплату (дохід), (додатки 3, 4, 5 до Порядку).

Допомога по безробіттю виплачується з 8 дня після реєстрації застрахованої особи в установленому порядку в державній службі зайнятості як безробітної.


Источник: Государственная служба занятости

Категория: Консультации | Просмотров: 910 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика