Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Январь » 31 » Цільові надходження для єдинника: дохід чи ні?
16:31
Цільові надходження для єдинника: дохід чи ні?
До складу доходів з метою обкладання єдиним податком не потрапляють суми коштів цільового призначення, що надійшли від ПФУ та інших фондів загальнообов'язкового держсоцстраху, з бюджетів або держцільових фондів.
Отже, які види надходжень ми не будемо відносити до складу доходів,а які будемо:
1) Дотації за створення робочих місць: а) Дотації на зарплату від центру зайнятості, які надаються щомісяця протягом року на виплату зарплати працівникам які були прийняті на роботу за направленням держслужби зайнятості. б) Дотація за створення робочих місць згідно Закону про зайнятість.
2)Відшкодування збитків, пов'язанних з перевезенням пільгових категорій громадян автотранспортом - цей вид компенсації треба включати до складу доходів, тому що ми її отримуємо за договором із відшкодування витрат і в результаті виникає ситуація коли держава платить за пасажира.
3)Допомога у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю. Цю допомогу може отримувати фізособа-єдинник за себе: а)лікарняні - сума лікарняних не попаде до складу доходів, але повинна обкладатися податком як доход звичайної фізособи.; б)Декретні - до складу доходів не відносять і не обкладають іншими податками; в) лікарняні в разі нещасного випадку на виробництві - також не включаються до складу доходів.  Ціж самі лікарняні ФОП або юрособа може отримувати і на найманих працівників. Ситуація на ці види надходжень аналогічна тій, як і в тій де фізособа-ФОП отримує за себе.
Просмотров: 1046 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика