Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Февраль » 25 » Что делать если у Вас не приняли налоговую декларацию
09:19
Что делать если у Вас не приняли налоговую декларацию

Які дії платника податків, у разі відмови органу ДПС у прийнятті податкової декларації (розрахунку)?

Відповідь:  Відповідно до п.49.12. ст.49 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VІ (далі – ПКУ) у разі отримання відмови органу державної податкової служби у прийнятті податкової декларації платник податків має право:

  •      49.12.1. подати податкову декларацію та сплатити штраф у разі порушення строку її подання;
  •      49.12.2. оскаржити рішення органу державної податкової служби у порядку, передбаченому статтею 56 ПКУ.

Згідно п.49.13. ст.49 ПКУ у разі якщо в установленому законодавством порядку буде встановлено факт неправомірної відмови органом державної податкової служби (посадовою особою) у прийнятті податкової декларації, остання вважається прийнятою у день її фактичного отримання органом державної податкової служби.

Відповідно до п.49.14. ст.49 ПКУ за кожною заявою платника податків щодо порушення посадовою особою органу державної податкової служби цієї статті в обов’язковому порядку проводиться службове розслідування відповідно до закону.

За результатами такого розслідування винна посадова особа органу державної податкової служби притягується до відповідальності відповідно до закону.

Згідно з п.56.1. ст.56 ПКУ рішення, прийняті контролюючим органом, можуть бути оскаржені в адміністративному або судовому порядку.

Відповідно до п.56.2. ст.56 ПКУ у разі коли платник податків вважає, що контролюючий орган неправильно визначив суму грошового зобов’язання або прийняв будь-яке інше рішення, що суперечить законодавству або виходить за межі повноважень контролюючого органу, встановлених ПКУ або іншими законами України, він має право звернутися до контролюючого органу вищого рівня із скаргою про перегляд цього рішення.

Згідно п.56.3. ст.56 ПКУ скарга подається до контролюючого органу вищого рівня у письмовій формі (та у разі потреби - з належним чином засвідченими копіями документів, розрахунками та доказами, які платник податків вважає за потрібне надати з урахуванням вимог п.44.6 ст.44 ПКУ) протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання платником податків податкового повідомлення-рішення або іншого рішення контролюючого органу, що оскаржується.

Тобто, платник податків при необґрунтованій відмові в прийняті звітності може оскаржити рішення (дії) органу ДПС в адміністративному або судовому порядку.

У разі оскарженні дій в адміністративному порядку, платник податків подає письмову скаргу протягом 10 календарних днів, від дня отримання відмови у прийнятті звітності, з одночасним паданням податкової декларації.

У разі оскарженні дій в судовому порядку, платник податків подає скаргу до суду, яким і буде прийнято відповідне рішення.

ДПСУ

Просмотров: 686 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика