Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Август » 1 » Бюджетні установи отримали нове Положення з бухобліку необоротних активів бюджетних установ.
09:28
Бюджетні установи отримали нове Положення з бухобліку необоротних активів бюджетних установ.
Тож основними засобами тепер у бюджетних установах визнаватимуть предмети вартістю більше ніж 2500 грн (без податку на додану вартість) і строком використання більше ніж рік. А до малоцінних необоротних матеріальних активів бюджетні установи зараховуватимуть предмети вартістю, що не перевищує 2500 грн (без податку на додану вартість), і строк використання яких перевищує рік.
   
   Сценічно-постановочні ж засоби (декорації, меблі та реквізити, бутафорії, театральні й національні костюми, головні убори, білизна, взуття, перуки тощо) потраплятимуть до основних засобів, якщо їх вартість перевищить 5000 грн за одиницю.
   
   Таким чином, облік у бюджетній сфері поступово приводиться в гармонію з нормами Податкового кодексу України.
   
   Нагадаємо: Мінфін затвердив низку нормативних документів із бухобліку в бюджетних установах. Серед них: План рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ, Типова кореспонденція субрахунків бухгалтерського обліку для відображення операцій з активами, капіталом та зобов’язаннями бюджетних установ і Положення з бухгалтерського обліку фінансових інвестицій бюджетних установ. Останній документ набере чинності 1 січня 2014 року.

Завантажити новий план рахунків можна за посиланням: План рахунків бюджетних установ
   
   
   Наказ Мінфіну України «Про затвердження деяких нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку бюджетних установ» від 26.06.2013 р. № 611.
   
   Набирає чинності з дня офіційного опублікування.
   
   Заплановано на публікацію в «Офіційному віснику України» № 37 за 06.08.2013 р.

 По материалам: Інтерактивна бухгалтерія
Категория: Новости законодательства | Просмотров: 1557 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика