Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2015 » Май » 18

Недостача товарів: правила податкового обліку

Згідно з п.п. «г» п. 198.5 ст. 198 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), якщо товари/послуги, необоротні активи починають використовуватися в операціях, що не є господарською діяльністю платника податку, то такий платник податку зобов’язаний нарахувати податкові зобов’язання. Також скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду і зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних в терміни, встановлені ПКУ для такої реєстрації, відповідні податкові накладні за товарами/послугами, необоротними активами, під час придбання або виготовлення яких суми податку були включені до складу податкового кредиту.

При здійсненні операцій відповідно до п. 198.5 ст. 198 ПКУ база оподаткування за необоротними активами визначається виходячи з балансової (залишкової) вартості, що склалася станом на початок звітного (податкового) періоду, ... Читать дальше »

18.05.2015
  • 0
  • 909

Яким чином страхувальнику виправити помилки у звіті щодо сум нарахованого ЄВ до закінчення терміну її подання?

Відповідно до п. 1 розд. ІІІ Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 № 435 (далі - Порядок № 435) страхувальники, зобов’язані формувати та подавати до контролюючих органів звіт протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного періоду.
     
Згідно з п. 1 розд. V Порядку № 435 у разі виявлення помилки у Звіті до закінчення терміну подання цього Звіту страхувальник повторно формує та подає Звіт у повному обсязі до фіскального органу за місцем обліку. 
     
Чинним вважається останній електронний або паперовий Звіт, поданий страхувальником до закінчення термінів подання звітності, визначених цим Порядком. 
     
Якщо страхувальником до закінчення терміну подання Звіту подаються лише окремі таблиці за поточний ... Читать дальше »

18.05.2015
  • 0
  • 1008

Налоговая требует применять РРО на рынках

Пожалуй, одним из самых актуальных вопросов для плательщиков единого налога с начала этого года стал вопрос обязательного применения регистраторов расчетных операций (РРО). Поэтому на страницах газеты мы уделяем ему большое внимание и рассматриваем различные аспекты. Но и налоговая служба не стоит в стороне: в предвкушении появления большого количества неопытных пользователей РРО пытается максимально расширить их круг.

Наши читатели уже знают, что применять РРО при наличных расчетах единщики третьей группы обязаны с 1 июля 2015 года, а второй группы – с 1 января 2016 года. Как и ранее, работать без РРО вправе единщики первой группы, основную массу которых составляют самозанятые предприниматели-рыночники. Вместе с тем НКУ освобождает от применения РРО предпринимате­лей-единщиков всех групп при осуществлении деятельности на рынке. Но ГФС Украины решила иначе. Вот какое разъяснен ... Читать дальше »

18.05.2015
  • 0
  • 1099










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика