Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2015 » Март » 26

Про відображення від’ємного значення в декларації з ПДВ

За вибором платника податку, який він відображає у заяві, що подається у складі податкової декларації, залишки від’ємного значення, які виникли (були задекларовані) в звітних періодах до 1 лютого 2015 року:

або збільшують розмір суми податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні/розрахунки коригування до податкових накладних в ЄРПН, визначену пунктом 2001.3 статті 2001 розділу V Податкового кодексу, з одночасним збільшенням розміру суми податкового кредиту у податковій декларації за звітний період, в якому було здійснено таке збільшення (підпункт "а" пункту 33 підрозділу 2 розділу ХХ ПКУ);

або підлягають поверненню платнику у порядку, визначеному статтею 200 ПКУ у редакції, що діяла у 2014 році (підпункт "б" пункту 33 підрозділу 2 розділу ХХ Кодексу).

 Залишки від’ємного значення, які були задекларовані в податкових періодах до
1 лютого 2015 року, включають в себе:

від'ємне значення суми, розрахованої згідно з пункто ... Читать дальше »

26.03.2015
  • 0
  • 922

Електронні контрольно-касові апарати з контрольною стрічкою в друкованому вигляді

МГУ ДФС – Центральний офіс з ОВП нагадує, що з 1 січня 2015 року дозволяється первинна реєстрація лише реєстраторів розрахункових операцій, які створюють контрольну стрічку в електронній формі, та електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг), РРО з купівлі-продажу іноземної валюти.

Зазначаємо, що до 1 січня 2016 року дозволяється використання електронних контрольно-касових апаратів, введених в експлуатацію до 1 січня 2015 року. Вони створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді та подають до органів ДФС України по дротових або бездротових каналах зв’язку тільки інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або в безготівковій формі, яка міститься в їх фіскальній пам’яті, і при цьому не подають електронних копій розрахункових документів.

Таким чином, користувачам зареєстрованих та введених в експлуатацію до 1 січня 2015 року електронних контрольно-касових апаратів, що подають до фіскальних органів тільки інформацію про обсяг розрахункових операцій (Z – звіти), встановлено перехідний період тривалістю 1 рік дл ... Читать дальше »

26.03.2015
  • 0
  • 932

Військовий збір: оподаткування деяких видів доходів

МГУ ДФС – Центральний офіс з ОВП повідомляє, що 13 березня 2015 року, відповідно до внесених змін в Податковий кодекс,   оподаткуванню військовим збором підлягають наступні  види доходів, які не оподатковуються податком  на доходи фізичних осіб

- проценти, що нараховані на цінні папери, емітовані Мінфіном, та на боргові зобов'язання Національного банку України;

- дивіденди, які нараховуються на користь платника податку у вигляді акцій (часток, паїв), емітованих юридичною особою - резидентом, що нараховує такі дивіденди, за умови, що таке нарахування жодним чином не змінює пропорцій (часток) участі всіх акціонерів (власників) у статутному фонді емітента, та в результаті якого збільшується статутний фонд емітента на сукупну номінальну вартість нарахованих дивідендів;

- сума доходу, отримана платником податку за здані (продані) ним вторинну сировину, побутові відходи, брухт кольорових металів, включаючи використані  акумулятори електричні свинцево-кислотні (код 8548 10 21 00 згідно з УК ... Читать дальше »

26.03.2015
  • 0
  • 769

Щодо декларування доходів фізичних осіб – резидентів

Центральний офіс з обслуговування великих платників повідомляє, що:

Відповідно до п.п. «в» п.п. 14.1.213 п. 14.1 ст. 14 Кодексу, фізична особа – резидент – це фізична особа, яка має місце проживання в Україні.

У разі якщо фізична особа має місце проживання також в іноземній державі, вона вважається резидентом, якщо така особа має місце постійного проживання в Україні; якщо особа має місце постійного проживання також
в іноземній державі, вона вважається резидентом, якщо має більш тісні особисті чи економічні зв’язки (центр життєвих інтересів) в Україні. У разі якщо державу, в якій фізична особа має центр життєвих інтересів, не можна визначити, або якщо фізична особа не має місця постійного проживання
у жодній з держав, вона вважається резидентом, якщо перебуває в Україні не менше 183 днів (включаючи день приїзду та від’їзду) протягом періоду або періодів податкового року.

Достатньою (але не виключною) умовою визначення місця знаходження центру життєвих інтересів фізичної особи є ... Читать дальше »

26.03.2015
  • 0
  • 723

До відома платників єдиного внеску!

Листом ДФС України від 23.03.2015 року №9843/7/99-99-17-03-01-17 «Про надання роз’яснень» повідомлено, що з метою залучення більшої кількості платників єдиного соціального внеску до застосування понижуючого коефіцієнта народними депутатами України спільно з фіскальним відомством розроблено зміни до Закону України від 08.07.2010 року №2464 “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон №2464), які внесено Законом України від 02.03.2015 року №219-VIII «Про внесення змін до розділу VIIІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (щодо зменшення навантаження на фонд оплати праці)», який набрав чинності з 13 березня 2015 року.

А саме, Законом № 219 надано можливість застосовувати понижуючий коефіцієнт платникам, які були утворені або розпочали фінансово-господарську діяльність протягом 2014 року. Для розрахунку таких показників, як:

СмК(зо)2014 &ndas ... Читать дальше »

26.03.2015
  • 0
  • 937

Куда передавать документы после ликвидации предприятия

Минюст решил, куда передавать связанные с соцзащитой граждан документы, подлежащие архивному хранению после прекращения предприятий.

Их передают органу высшего уровня, если он существует на территории соответствующей области, АР Крым, городов Киева, Севастополя.

Если их нет, документы передают в: архивные учреждения сельского, поселкового, городского совета; архивные учреждения, основанные физ- или юрлицами (при условии, что документы не относятся к гос- или коммунсобственности).

Дополнительно в перечень архивных документов включили договоры гражданско-правового характера с физлицами (на выполнение работ, предоставление услуг и т.п.), а также коллективные договоры и соглашения (изменения в них).

Напомним: сдаче в архив также подлежат документы согласно Перечню типовых документов, которые создаются при деятельности государственных органов и органов местного самоуправления, других учреждений, предприятий и организаций с указанием сроков хранения документов, утвержденному приказом Минюста Ук ... Читать дальше »

26.03.2015
  • 0
  • 733










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика