Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2015 » Январь » 26

Військовий збір та його відображення у формі №1ДФ

ДФС надала роз'яснення стосовно основних нюансів оподаткування військовим збором, а також його відображення у формі №1ДФ

Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII ,,Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи”, який набрав чинності з 01.01.2015, внесено зміни до Податкового кодексу України (далі – Кодекс), зокрема у частині оподаткування військовим збором.

Відповідно до п. 16-1 підрозділу 10 Розділу ХХ Перехідних положень Кодексу оподаткування військовим збором подовжено до набрання чинності рішенням Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України.

Згідно з п.п. 1.1 п. 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ Кодексу платниками збору є особи, визначені п. 162.1 ст. 162 Кодексу, а саме фізична особа – резидент (нерезидент), яка отримує доходи з джерела їх походження в Укра ... Читать дальше »

26.01.2015
  • 0
  • 1636

Нульові підприємства: звітність та нарахування заробітної плати директору

Підприємства за різних причин можуть зіткнутись із ситуацією відсутності діяльності (як новостворені, так і ті, що створені давно), і відповідно із питанням необхідності подачі нульових звітів та декларацій, та виплати чи невиплати зарплати директору. Надалі в даній статті ми будемо називати «нульовими» підприємствами ті підприємства, які не ведуть діяльність, не мають доходів та витрат, не мають співробітників, окрім директора (про оплату чи неоплату праці директора або засновника див. другу частину статті).
   
   Ми розглянемо два блоки питань:
   
   А) звіти, які підприємство вимушене подавати;
   
   Б) нарахування чи не нарахування зарплати директору нульового підприємства.
   
   Почнемо із питання А. Які звіти зобов’язані подавати нульові підприємства?
   
   - Декларацію з податку на прибуток підприємства;
  &nb ... Читать дальше »

26.01.2015
  • 0
  • 2520










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика