Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2014 » Ноябрь » 17

20 иллюстраций, от которых станет тепло даже в самый колючий холод

«Меня зовут Эля, и я — восторженный кретин. Для меня жизнь — это магазин сладостей, а я — маленькая девочка, которую впустили в магазин и сказали: „Все твое!“», — так рассказывает о себе художница Элина Эллис (Elina Ellis). Родом она из Украины, но живет и творит в Великобритании.

Прежде чем найти свое призвание, она сменила множество профессий, а теперь книги с ее иллюстрациями издаются по всему миру — от России до Америки. Рисунки художницы теплые, душевные, немного наивные, но именно такой доброты ... Читать дальше »

17.11.2014
  • 0
  • 858

ПДВ-рахунки будуть скасовані, — проект коаліційної угоди

У рамках реформи податку на додатну вартість нова коаліція, яка має бути створена в парламенті, планує скасувати положення закону № 1621‐VII щодо запровадження системи електронного адміністрування податку на додану вартість (ПДВ ‐ рахунків). Про це йдеться в робочій версії коаліційної угоди, яку оприлюднив «Блок Петра Порошенка».

Крім того, в документі передбачено «забезпечення адміністрування податку на додану вартість з забезпеченням прав платників податку, вчасним його відшкодуванням», «встановлення г ... Читать дальше »

17.11.2014
  • 0
  • 724

Форс-Мажор у комерційних договорах

З огляду на останні події, тема форс-мажору є дуже актуальною, хоча цікавість до цього питання зростає вже п`ятий рік поспіль. Це логічно, оскільки даний розділ займає дуже важливе місце в будь-якому комерційному контракті, а чітке розуміння терміну «форс-мажор» у випадках надзвичайних ситуацій, таких як АТО, допоможе компаніям уникнути сплат пені або штрафу за умови невиконання договірних зобов’язань.
   

1. Що таке форс-мажор


   Слід знати, що в законодавстві України (де-юре) не закріплено термін «форс-мажорні обставини», що породжує постійні дискусії щодо чіткого тлумачення його визначення.
   
   Цивільний кодекс України взагалі уникає терміну «форс-мажор». Відповідно до ст.617 Цивільного кодексу України, особа, яка порушила зобов'язання, звільняється від відповідальності за порушення зобов'язання, якщо вона доведе, що це порушення сталося внаслідок випадку ... Читать дальше »

17.11.2014
  • 0
  • 2712










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика