Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2014 » Ноябрь » 10

Проблемы с регистрацией налоговых накладных и пути их решения

С принятием в 2011 году Налогового кодекса Украины (далее - НК) была внедрена процедура регистрации налоговых накладных НДС в Едином реестре налоговых накладных (далее - ЕРНН). Поначалу регистрации подлежали только налоговые накладные с крупной суммой НДС (1000000 грн). Но всего за год после вступления в силу НК сумма НДС, при наличии которой налоговая накладная подлежит регистрации в ЕРНН, снизилась до 10000 грн. С 2015 же года обязательной регистрации будут подлежать все налоговые накладные, независимо от указанной в них суммы НДС. Без такой регистрации получить налоговый кредит покупатели товаров и услуг, облагаемых НДС, не смогут.

Сама по себе регистрация налоговых накладных в ЕРНН уже не является серьезной проблемой для плательщиков НДС. В конце концов, заключить с налоговой инспекцией договор о представлении отчетности средствами электронной почты и научится регистрировать налоговые накладные в ЕРНН с помощью соответствующего программного обеспечения несложно и почти не требует ... Читать дальше »

10.11.2014
  • 0
  • 1317

Затверджено акцизні марки на окремі товарні позиції УКТЗЕД

З 1 листопада 2014 року вказана продукція оподатковуватиметься акцизним податком за ставкою 70,53 грн. за 1 літр100% спирту. Раніше такі товари класифікувались як продукти дієтичного харчування, лікарські засоби, інша аналогічна продукція і не маркувались акцизними марками. Однак, відтепер їх маркування є обов’язковим а для реалізації суб’єктам господарювання необхідно одержати ліцензію на право торгівлі алкогольними напоями.

Відповідно до Закону України від 31.07.2014 року №1621-VII “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів”, до алкогольних напоїв віднесено продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового 8,5 відсотка об’ємних одиниць та більше, які зазначені у товарних позиціях 2103 90 30 00, 2106 90 згідно з УКТ ЗЕД.

Крім того, підприємцям необхідно пам’ятати про посилену відповідальність за порушення зако ... Читать дальше »

10.11.2014
  • 0
  • 584

Державний реєстр розширив список до 108 моделей РРО

Фахівці МГУ Міндоходів – Центрального офісу з обслуговування великих платників повідомляють, що Наказом ДФС від 14.10.2014 р. № 190 оновлено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій.

Повідомляємо, що відтепер до Державного реєстру РРО включено 108 моделей. До нещодавнього часу було лише 105. Нові моделі касових апаратів модернізовані та забезпечують передачу контрольовано-звітної інформації до органів ДФС в електронній формі.

Суб’єкти господарювання можуть обирати собі нову модель техніки за власним бажанням або ж можуть вдосконалювати ту модель, якою користуються у роботі, приєднавши до неї відповідний модем.

Детальніше ознайомитись із переліком реєстраторів розрахункових операцій можна на офіційному веб-сайті Державної фіскальної служби України за електронною адресою: http://sfs ... Читать дальше »

10.11.2014
  • 0
  • 807

Втратили первинні документи – протягом п’яти днів повідомте про це орган ДФС

Крім того, платнику необхідно відновити втрачені документи протягом 90 календарних днів з дня, що настає за днем надходження повідомлення до контролюючого органу

У разі втрати, пошкодження або дострокового знищення первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів платник податків зобов’язаний, у п’ятиденний строк з дня такої події, письмово повідомити контролюючий орган за місцем обліку в порядку, встановленому Податковим кодексом України для подання податкової звітності, та контролюючий орган, яким було здійснено митне оформлення відповідної митної декларації.

Крім того, платнику необхідно відновити втрачені документи протягом 90 календарних днів з дня, що настає за днем надходження повідомлення до контролюючого органу.

Зазначений порядок визначено пунктом 44.5 статті 44 Податкового ... Читать дальше »

10.11.2014
  • 0
  • 634










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика