Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2014 » Июль » 10

До відома платників! З 1 липня діють нові ставки акцизного податку

МГУ Міндоходів – Центральний офіс з обслуговування великих платників нагадує, що відповідно до Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» від 27.03.2014 року №1166-VII та ЗаконуУкраїни «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо усунення окремих неузгодженостей норм законодавства» від 10.04. 2014 року № 1200-VII, з 1 липня поточного року підвищились ставки акцизного податку на:

- вина натуральні з доданням спирту та міцні (кріплені), вермути та інші вина виноградні натуральні з доданням рослинних або ароматизувальних екстрактів – з 2,86 грн. до 3,58 грн. за 1 літр;

- вина ігристі, вина газовані – з 4,16 грн. до 5,20 грн. за 1 літр;

- сидр і перрі (без додання спирту) – з 0,50 грн. до 0,63 грн. за 1 літр;

- на спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої за кодами 2206, 2207, 2208 згідно з УКТ ЗЕД &ndash ... Читать дальше »

10.07.2014
  • 0
  • 648

Про витрати на гарантійний ремонт

МГУ Міндоходів – Центральний офіс з обслуговування великих платників нагадує, що до складу інших витрат включаються витрати на збут, які серед іншого включають витрати на гарантійний ремонт і гарантійне обслуговування. Це встановлено абз. «є» п.п. 138.10.3 ст. 138 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

 Відповідно до п.п. 140.1.4 ст. 140 ПКУ  при визначенні об'єкта оподаткування податком на прибуток враховуються будь-які витрати на гарантійний ремонт (обслуговування) або гарантійні заміни товарів, проданих платником податку, вартість яких не компенсується за рахунок покупців таких товарів, у розмірі, що відповідає рівню гарантійних замін, прийнятих/оприлюднених платником податку.

 Термін "оприлюднення" означає розповсюджене в рекламі, технічній документації, договорі або іншому документі зобов'язання продавця щодо умов та строків гарантійного обслуговування.

 У разі здійснення гарантійних замін товарів платник податку зобов'язаний вести облік покупців, що отримали таку замі ... Читать дальше »

10.07.2014
  • 0
  • 717

Для продовження термінів подання звітності платникам з території проведення АТО необхідно звернутися з відповідною заявою

З метою продовження граничних термінів подання податкової звітності у зв’язку з неможливістю подання такої звітності внаслідок дії обставин непереборної сили платнику податку необхідно звернутись до податкового органу за своїм місцезнаходженням з відповідною заявою. Така заява подається платником протягом тридцяти календарних днів, наступних за днем закінчення обставин непереборної сили. Заява подається платником податків тільки разом з документальним підтвердженням дії обставин непереборної сили.

Документальним підтвердженням дії обставин непереборної сили є, зокрема, підтвердження Торгово-промислової палати України про настання обставин непереборної сили на території України, яке видається зазначеним органом на відповідне звернення платника податку.

Заява про продовження граничних строків подання податкових декларацій подається у довільній формі із стислим та чітким обґрунтуванням підстав для продовження зазначених строків з посиланням на документальне підтвердження викладених фактів.

У заяві надається вичерпний перелік додатків із з ... Читать дальше »

10.07.2014
  • 0
  • 693










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика