Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2014 » Июль » 04

Парламент узаконил налоговый компромисс

Верховная Рада Украины приняла во втором чтении и в целом законопроект о налоговом компромиссе. За соответствующее решение проголосовали 302 народных депутата. Об этом сообщает УНН.

Сообщается, что налоговый компромисс предусматривает освобождение от юридической ответственности налогоплательщиков за недоплату налогов на прибыль и/или налога на добавленную стоимость за любой период до 1 апреля 2014 года.

При этом предполагается, что предприниматели, которые согласил ... Читать дальше »

04.07.2014
  • 0
  • 690

Оновлено ​​узагальнюючу консультацію з трансфертного ціноутворення

Міндоходів затвердило наказ від 01.07.2014 р. №368 "Про внесення змін до Узагальнюючої податкової консультації з окремих питань застосування норм податкового законодавства щодо трансфертного ціноутворення, затвердженої наказом Міндоходів від 22.11.2013 № 699" в якому, зокрема, зазначило наступне.

У Звіті контрольовані операції відображаються за датою переходу прав власності на товари або датою складення акта або іншого документа, оформленого відповідно до вимог чинного законодавства, який підтверджує виконання робіт або надання послуг.

Штраф у розмірі 1 гривня застосовується за заниження податкового зобов’язання за період з 1 вересня 2013 року по 31 грудня 2014 року внаслідок застосування платником у контрольованих операціях цін, що не відповідають рівню звичайних цін, виявленого за результатами перевірки контролюючим органом.

Переглянути весь документ >>>

04.07.2014
  • 0
  • 597

Узагальнююча податкова консультація: облік поворотної фіндопомоги

Міндоходів наказом від 01.07.2014 р. №367 затвердило Узагальнюючу податкову консультацію щодо податкового обліку поворотної фінансової допомоги у якій, зокрема, зазначило наступне.

При обчисленні об’єкту оподаткування податком на прибуток умовою для включення до складу доходів поворотної фінансової допомоги є те, що така допомога отримана безпосередньо платником податку на прибуток у звітному періоді та залишається неповерненою до кінця цього періоду. 

Отже, поворотна фінансова допомога, що отримана під час перебування на спеціальному режимі оподаткування від неплатника податку на прибуток та залишилась неповерненою на дату переходу платника податку на загальну систему оподаткування не включається до складу доходів платника, а також не включається до складу витрат при її поверненні.

При цьому, якщо поворотна фінансова допомога, отримана під час перебування на спеціальному режимі оподаткування від платника, що сплачує податок на прибуток на загальних умовах та на кінець звітного періоду з податку на прибуток така п ... Читать дальше »

04.07.2014
  • 0
  • 883










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика