Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Сентябрь » 20

Відповідальність за ненадання відпустки

Щороку наймані працівники мають право на чергову календарну відпустку. Втім, написання заяви не завжди закінчується омріяним відпочинком – то роботи забагато, то замінити ніким. Чи може роботодавець відмовити працівнику у відпустці?
   
   Відповідно до ст. 74 Кодексу Законів про працю України від 10.12.1971 № 322-VIII (далі − КЗпП) громадянам, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, виду діяльності та галузевої належності, а також працюють за трудовим договором у фізичної особи, надаються щорічні (основна та додаткові) відпустки із збереженням на їх період місця роботи (посади) і заробітної плати.
   
   Щорічна основна відпустка надається працівникам тривалістю не менш як на 24 календарні дні за відпрацьований робочий рік, який відраховується з дня укладення трудового договору.
   
   Згідно зі ст. 79 КЗпП щорічні основні та додаткові відпустки повної тривалості у перший рік роботи надаються працівникам після закінчення шести місяців безперервної роботи на під ... Читать дальше »

20.09.2013
  • 0
  • 1174

После окончания проверки у вас есть 5 дней для предоставления недостающих документов

В своем разъяснении от 29.08.2013 г. налоговики напомнили, что согласно с п. 44.1 ст. 44 Налогового кодекса для целей налогообложения налогоплательщики обязаны вести учет доходов, расходов и других показателей, связанных с определением объектов налогообложения и/или налоговых обязательств, на основании первичных документов, регистров бухгалтерского учета, финансовой отчетности, других документов, связанных с исчислением и уплатой налогов и сборов, ведение которых предусмотрено законодательством.

При этом налогоплательщикам запрещается формирование показателей налоговой отчетности, таможенных деклараций и т. п. на основании данных, не подтвержденных соответствующими документами.
Так, сог ... Читать дальше »

19.09.2013
  • 0
  • 1037

Валютные переводы в Украине будут зачисляться только в гривнах, - НБУ

Национальный банк Украины постановлением от 16 сентября 2013 года № 365 обязал при валютных переводах по Украине зачислять получателям лишь эквивалент в гривне.

... Читать дальше »

19.09.2013
  • 0
  • 763










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика