Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Сентябрь » 03

Действия при получении запроса из налоговой о предоставлении информации

«Як потрібно себе вести у разі отримання запиту з ДПІ про надання інформації, на що звертати увагу та як боротися з податковими органами у разі надіслання запиту з порушеннями?».
   
   На сьогодні в Україні є дуже актуальним та поширеним для фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб питання: «Що робити, якщо прийшов лист з податкової служби про надання інформації?», а також «Як боротися з податковими органами у разі надіслання платнику податків такого листа з порушенням норм чинного законодавства України?».
   
   Так, відповідно до ст. 73 Податкового кодексу України органи ДПС ГУ Міндоходіві зборів України мають право отримувати інформацію та пояснення у платників податків про їх діяльність, а також отримувати копії запитуваних документів. Тому, якщо до вашого підприємства надійшов такий лист не потрібно піддаватися паніці, шукати усі копії документів, що у вас є та нести їх у відповідні податкові органи. Навпаки, така поведінка взагалі є не припустимою, оскільки такими вчинками ви самі собі можете створити ситуацію, яка потім зіграє проти вас.
   
 &nb ... Читать дальше »

03.09.2013
  • 0
  • 832










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика