Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Август » 07

Єдиний соцвнесок на декретні нараховуємо за кожний місяць окремо

Внесено зміни до Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (затверджена постановою правління ПФУ від 27.09.2010 р. №21-5). Усі положення документу тепер враховують обов’язковість нарахування та сплати ЄСВ з сум декретних. 

Нарахування єдиного внеску за осіб, які перебувають у декретній відпустці та отримують допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами (далі - декретні), здійснюється за кожен місяць окремо таким чином*:

1) визначається середньоденний розмір декретних шляхом ділення нарахованої суми такої допомоги на кількість днів, за які вона нарахована;

2) визначається сума декретних, що припадає на кожен місяць окремо, шляхом множення середньоденного розміру такої допомоги на кількість календарних днів кожного місяця, за які вона нарахована;

3) визначається сума єдиного внеску для роботодавця шляхом множення р ... Читать дальше »

07.08.2013
  • 0
  • 1183

Формування податкового кредиту на основі податкових накладних, виписаних у попередніх періодах

Платник податку має право сформувати податковий кредит звітного періоду, на підставі податкових накладних, які взяті на облік у поточному звітному періоді, але виписані у податкових періодах, що передує звітному, в таких випадках:

- податкові накладні, взяті на облік у звітному періоді, з дати виписки яких не минуло 365 календарних днів;

- податкові накладні, отримані протягом 60 календарних днів з дати списання коштів з банківського рахунка платника податку, незалежно від дати отримання від постачальника товарів/послуг, але з урахуванням строків давності, — для платників, які застосовують касовий метод;

- податкові накладні, отримані при одержанні права власності на заставне майно з метою подальшого продажу, — якщо у звітному періоді відбувся продаж такого майна, — для банківських установ.

В таких випадках не вимагається документального підтвердження причин отримання податкових накладних у періодах, наступних за періодом, в яком ... Читать дальше »

07.08.2013
  • 0
  • 776

Оновлено Державний реєстр РРО

02.08.2013 р. набрав чинності наказ Міндоходів України, яким затверджено у новій редакції Державний реєстр РРО.

02.08.2013 р. набрав чинності наказ Міндоходів України від 02.08.2013 р. №317, яким затверджено у новій редакції Державний реєстр РРО з урахуванням моделей реєстраторів, внесених відповідними наказами Міндоходів України, ДПС України та рішеннями Державної комісії з питань електронних систем і засобів контролю та управління товарним і грошовим обігом при Кабінеті Міністрів України.


07.08.2013
  • 0
  • 759










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика