Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Июнь » 19

Единщики не обязаны принимать у физлиц платежные карточки

 Минэкономразвития совместно с Миндоходов и Минфином в письме от 07.05.2013 г. № 3502-06/16081-12 утверждает, что законодательством не установлена обязанность относительно необходимости использования электронных платежных средств для осуществления расчетов за проданные товары (предоставленные услуги) субъектами хозяйствования, не применяющими РРО. В свою очередь ФЛП-единщики не применяют РРО и РК.

А вот субъекты хозяйствования, которые осуществляют деятельность в сфере продажи товаров, общественного питания и услуг и которые используют РРО, должны осуществить переход на обязательный прием электронных платежных средств для осуществления расчетов за проданные товары (предоставленные услуги).

МИНИСТЕРСТВО ЭКОНОМИЧЕСКОГО РАЗВИТИЯ И ТОРГОВЛИ УКРАИНЫ

ПИСЬМО от 07.05.2013 г. N 3502-06/16081-12 < ... Читать дальше »

19.06.2013
  • 0
  • 893

ИНФОГРАФИКА: Руководство к пониманию интровертов

«Согласно Карлу Юнгу, экстраверсия проявляется в направленности либидо (жизненной энергии) человека на внешний мир, в том, что экстраверт предпочитает социальные и практические аспекты жизни, операции с реальными внешними объектами, а интроверт предпочитает погружения в мир воображения и размышлений.»


Интроверты — люди довольно сложные и не всегда их действия кажутся очевидными, так как они предпочитают не особо распространяться о своих мыслях. Завабная инфографика, которая в доступных терминах объясняет — кто такие интроверты, как они смотрят на мир и взаимодействуют с ним, и как с ними общаться.




... Читать дальше »

19.06.2013
  • 0
  • 1008

«Сам себе хозяин» или как зарабатывают фрилансеры

По неофициальным данным Украина занимает четвертое место в Европе по уровню популярности удаленной работы, так называемого фриланса. Такой вид труда имеет как свои преимущества, так и недостатки. И прежде, чем принять окончательное решение стать «свободным художником», нужно взвесить все «за» и «против». 

Само понятие «фриланс» несет в себе описание занятия. Фрилансер — это свободный сотрудник, который работает вне штата. То есть такой человек не привязан к конкретной организации, его приглашают для выполнения разовых заказов. Но бывают случаи, когда фрилансера официально оформляют на фирме (например, если компания регулярно поручает такому работнику выполнение своих заказов, но не нуждается в том, чтобы человек сидел в офисе).

... Читать дальше »

19.06.2013
  • 0
  • 1193

Дата визнання доходів за непред'явленим векселем - три роки із дня закінчення строку платежу за векселем

У разі видачі простого векселя у платника податку — покупця припиняються зобов’язання щодо оплати товарів за договором поставки та виникають зобов’язання щодо сплати зобов’язань за векселем.

Згідно зі ст. 77 Уніфікованого закону про переказні векселі та прості векселі від 06.07.99 р. (далі — Уніфікований закон) до простих векселів застосовуються такі самі положення, що й до переказних, а саме: простий вексель може бути видано з таким строком платежу: за пред’явленням; у визначений строк від дати пред’явлення; у визначений строк від дати складання; на визначену дату. Переказні векселі, що містять або інші строки платежу, або передбачають оплату частинами, є недійсними (ст. 33 Уніфікованого закону). Статтею 34 цього Закону встановлено, що переказний вексель строком за пред’явленням підлягає оплаті при його пред’явленні. Його має бути пред’явлено для платежу протягом одного року від дати його складання.

У разі якщо з дня строку платежу минає три роки (строк позовної давності за нормами ст. 70 Уніфікованого закону) і вексель залишається не пред’явленим д ... Читать дальше »

19.06.2013
  • 0
  • 810

Підприємство може не подавати звіт з єдиного соцвнеску, якщо тимчасово не здійснює діяльності

Згідно з п. 1 частини першої ст. 4 Закону України від 08.07.2010 р. № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі — Закон про ЄСВ) платниками єдиного внеску є підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою — підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності згідно з відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців), у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ та організацій, інших юридичних осіб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами.

Таким чином, статус платника єдиного внеску набувають підприємства, установи та організації, інші юридичні ... Читать дальше »

19.06.2013
  • 0
  • 730

Кто подпишет отчетность, когда бухгалтер в отпуске

Прес-служба Головного управління МДЗ у Сумській області 
   
   Фахівці Державної податкової інспекції у м. Сумах інформують, що згідно з пунктом 48.5 Податкового кодексу України, податкова декларація повинна бути підписана керівником платника податків або уповноваженою особою, а також особою, яка відповідає за ведення бухгалтерського обліку та подання податкової звітності до податкового органу. Якщо бухгалтерський облік здійснює безпосередньо керівник, то достатньо підпису лише керівника. Підпис вищезазначених осіб підтверджує справжність документа податкової звітності.
... Читать дальше »

19.06.2013
  • 0
  • 805










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика