Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Май » 15

Що робити з електроним підписом якщо змінилося керівництво?

Коли звільняється директор або головний бухгалтер і приймається новий,  то перше, що необхідно зробити це подати до своєї податковї реєстраційну заяву 1-ОПП з позначкою "Зміни" з відомостями осіб, які відповідають за ведення бухгалтерського обліку (та податкового) у десятиденний строк  з дня виникнення змін в облікових даних такого платника податку. Потім після отримання нових електроних ключів їх можна надіслати інтернетом до органу ДПС.
Як рекомендація: бажано це робити не в останні дні подання звітності.

15.05.2013
  • 0
  • 833

Внесено зміни до законодавства щодо добровільної сплати єдиного внеску

З 28 квітня 2013 року набрав чинності Закон України від 4 квітня 2013 року № 184-VIІ «Про внесення змін до деяких законів України щодо добровільної сплати єдиного внеску» (далі – Закон).

Законом врегульовано питання сплати єдиного внеску міжнародними організаціями, розташованими за межами України, за її працівників, які є громадянами України, що дає можливість реалізувати їх право на пенсійне страхування.

З цією метою Пенсійним фондом України укладатимуться з розташованими за межами України установами, організаціями (у тому числі міжнародними), угоди добровільної участі про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за громадян України, які в них працюють, що дасть можливість зараховувати до стажу, необхідного для призначення пенсії, відповідні періоди трудової діяльності.

Також на добровільну участь у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні шляхом сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування мають право особи, які досягли 16-річного віку та не належать до п ... Читать дальше »

15.05.2013
  • 0
  • 616

Современные подходы к рассмотрению налоговых споров

«Отмена налогового решения по той причине, что при его принятии контролирующий орган был неправ, - кажется мне чем-то совершенно нереальным». Чем же вызвана подобная ситуация? 

Как бы пессимистично это ни звучало, но факт: мы живем в государстве с претензией на правовое. Причем с маленькой такой претензией. Ведь как еще можно назвать государство, где правовой нигилизм отличает не просто бОльшую часть населения, но даже судебную ветвь власти, прямо провозгласившую его своей официальной позицией? Что дает мне основания для подобного утверждения? Поясню.

Многим известно, что в ст. 19 Конституции Украины указано, что органы государственной власти и их должностные лица должны действовать на основании, в пределах полномочий и способом, предусмотренными Конституцией и законами Украины. А это значит, что если какое-либо действие/решение такого органа или лица принято или предпринято не в соответствии или не на основании закона, то оно является… Верно, незаконным. Очень простое и понятное правило. Так ... Читать дальше »

15.05.2013
  • 0
  • 688

Формы документов, предусмотренные Законом Украины "О государственной регистрации юридических лиц и физических лиц - предпринимателей"

Приказом Минюста от 17.04.2013 г. №730/5 утверждены новые формы некоторых регистрационных документов.

В частности, утверждены формы:

- заявления о потере оригиналов учредительных документов юрлица;

- заявления о прекращении предпринимательской деятельности физлицом - предпринимателем;

- уведомления о закрытии обособленного подразделения.

Установлено, что формируются с помощью программных средств ведения Единого государственного реестра юрлиц и физлиц - предпринимателей, в частности, формы таких документов:

- запрос о получении документа о подтверждении факта смерти физлица - предпринимателя;

- уведомление о проведении государственной регистрации прекращения юрлица;

- уведомление об изменении местонахождения регистрационного дела.

Приказ вступит в силу со дня официального оп ... Читать дальше »

15.05.2013
  • 23
  • 19964

Поля "Найменування продавця" и "Найменування покупця" налоговой накладной могут быть заполнены большими и маленькими буквами

ГУ Міндоходів України у м. Києві повідомляє, що форма податкової накладної та порядок її заповнення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 01.11.2011 року № 1379.
   
   Одним з обов'язкових реквізитів податкової накладної, відповідно до ст. 201 Податкового кодексу України, є повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник ПДВ, - продавця товарів/послуг.
   
   Враховуючи вимоги щодо написання найменування юридичної особи або її відокремленого підрозділу, що затверджені наказом Мінюсту України від 05.03.2012 р. № 368/5, в реєстраційній картці та в позиції установчих документів "Найменування юридичної особи" при написанні найменування обов'язково використовуються великі літери. Проте по тексту документа та на титульній сторінці найменування може бути написано великими та малими літерами. Тобто, найменування юридичної особи, написане великими літерами, є тотожнім найменуванню такої особи, написаному великими та маленькими літерами, якщо ці букви повністю співпад ... Читать дальше »

15.05.2013
  • 0
  • 714










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика