Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Май » 10

Відповідальність за неподання реєстру виданих та отриманих податкових накладних

Реєстр виданих та отриманих податкових накладних (далі - Реєстр) призначений для відображення виданих та отриманих податкових накладних і він є основою для відображення результатів обліку операцій у податкових деклараціях з ПДВ.
Реєстр ведеться в електронному вигляді у форматі який затверджується органом податкової служби і який періодично міняється, та за власним бажання платника - у паперовому вигляді.
ПКУ передбачено, що платники ПДВ разом з податковими деклараціями подають до ДПІ копії Реєстрів. За неведення Реєстру до платника податку можуть застосовуватися адміністративні штрафи зг. ст.163 Кодекса про адміністративні правопорушення від 5 до 10 НМДГ (тобто від 85 до 170 грн). Якщо протягом року відбулося повторне правопорушення - то сума штрафу збільшується і становить від 10 до 15 НМДГ (неоподатковуваний мінімум доходів громадян).
Неподання платником податку в установлений законом строк податкової декларації та її складових частин (а Реєстр є невід'ємною частиною податкової декларації з ПДВ) є підставою для проведення документальної позапланової перевірки платника ПДВ.
Отже, якщо ви несвоєчасно подали Реєстр вас може очікувати:

  1. Штраф від 5 до 15 НМДГ ... Читать дальше »

10.05.2013
  • 2
  • 1730










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика