Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Март » 22

Что нужно знать единщикам о нововведениях по РРО

1. Застосування РРО платником єдиного податку
Платник єдиного податку веде книгу обліку доходів і витрат. Чи повинен такий платник відповідно до норми щодо запровадження контрольної стрічки застосовувати РРО?
Законом про РРО передбачено, що подавати звітність в електронному вигляді зобов’язані тільки ті суб’єкти господарювання, які при проведенні розрахункових операцій застосовують РРО.

 2. Застосування розрахункових книжок платниками єдиного податку

Чи зобов’язана фізична особа — підприємець — платник єдиного податку застосовувати розрахункові книжки при готівкових розрахунках?
Статтею 9 Закону про РРО визначено випадки незастосування РРО та розрахункових книжок.
Так, п. 6 цієї статті передбачено, що при продажу товарів (наданні послуг) фізичними особами&nb ... Читать дальше »

22.03.2013
  • 0
  • 735

Як визначається дохід (виручка) в іноземній валюті у платника єдиного податку?

Багато платників єдиного податку, як юридичних так і фізичних осіб, займаються експортом товарів чи послуг та отримують дохід в іноземній валюті. Порядок визнання доходу платника єдиного податку у податковому обліку сильно відрізняється від
бухгалтерського, оскільки за загальним правилом, податковий дохід визнається за касовим методом, тобто при отриманні грошових коштів на рахунок або в касу.
  
   Порядок визначення доходів платників єдиного податку та їх склад регулюється статтею 292 Податкового кодексу. При цьому, для визначення доходу, отриманого в іноземній валюті, передбачений окремий пункт 292.5. На перший погляд, у єдиноподатників не повинно виникати ніяких питань, які стосуються порядку визначення доходу в іноземній валюті, але податкова служба, як завжди, «підливає масло у вогонь» своїми роз’ясненнями.
  
   На формування доходу платника єдиного податку, отриманого в іноземній валюті, в бухгалтерському та податковому обліку можуть впливати три наступні події:
&nb ... Читать дальше »

22.03.2013
  • 0
  • 1871










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика