Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2015 » Март » 11

Немає підтвердження реєстрації накладної - відсутнє право на податковий кредит

Підприємство на запит в електронному вигляді в ЄРПН отримало повідомлення про факт реєстрації податкової накладної та саму накладну в електронному вигляді. Дата виписування -27.02.2015 р. Дата реєстрації в ЄРПН — 12.03.2015 р. (термін реєстрації не порушено). На момент отримання такої накладної підприємство уже подало декларацію з ПДВ за лютий. Чи буде помилкою включити таку накладну до декларації за березень?

Підставою для включення сум ПДВ до складу ПК є ПН, складена та зареєстрована в ЄРПН (абз. 2 п. 201.10 ПКУ). Згідно з абз. 14 п. 201.10 ПКУ, відсутність факту реєстрації ПН в ЄРПН або порушення порядку заповнення ПН не дає права покупцю на включення сум ПДВ до ПК. Аналогічна норма міститься в п. 198.6 ПКУ. Оскільки на момент подання декларації з ПДВ підприємство  не мало підтвердження реєстрації згаданої накладної в ЄРПН, то і включити таку ПН до податкового кредиту такий платник податку не мав права.

Крім того, ПКУ містить чітку норму щодо того, до якого звітного періоду відносять ПН, зареєстровані в ЄРПН із порушенням терміну реєстрації (у строк понад ... Читать дальше »

11.03.2015
  • 0
  • 1968

ЧИ МАЮТЬ ПРАВО СГ З 1 СІЧНЯ 2015 РОКУ ВИКОРИСТОВУВАТИ РРО, ЯКІ СТВОРЮЮТЬ КОНТРОЛЬНУ СТРІЧКУ ВИКЛЮЧНО В ДРУКОВАНОМУ ВИГЛЯДІ

Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» внесено зміни до Податкового кодексу України і, зокрема, Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265).

Так, відповідно до п. 8 розділу II «Прикінцеві положення» Закону № 265 з 1 січня 2015 року дозволяється первинна реєстрація лише реєстраторів розрахункових операцій, які створюють контрольну стрічку в електронній формі, та електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг), реєстраторів розрахункових операцій з купівлі-продажу іноземної валюти.

Дозволяється до ... Читать дальше »

11.03.2015
  • 0
  • 689

Не опоздать: 30 апреля — последний день подачи налоговых деклараций

Как правильно подать декларацию о доходах

Давно витающая в воздухе идея о том, что каждый украинец должен лично проторить дорогу к территориальным органам государственной фискальной службы (они же — налоговые инспекции), пока что не нашла своего законодательного воплощения. И потому декларацию о доходах физлиц за 2014 г. до 1 мая должен подать далеко не каждый украинец. Мы решили напомнить читателям, кто не может забыть о декларации, как правильно ее подавать и куда нести. А помогали нам в этом генеральный директор, управляющий партнер ЮК "Правовая гильдия "ВикториАл" Виктор Мороз и юрист АФ GORO legal Дарья Волынская.

<p>Анализируем свое имущество.</p>

КУДА И КАК ПОДАВАТЬ ДЕКЛАРАЦИЮ

Не отлынивайте от сдачи декларации — даже за задержку вас ... Читать дальше »

11.03.2015
  • 0
  • 1114










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика