Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Октябрь » 10

Що перевіряє на підприємстві Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

За ч. 1 ст. 9 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18 січня 2001 р. № 2240-ІІІ Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є органом, який проводить акумуляцію страхових коштів, призначених для фінансування матеріального забезпечення та соціальних послуг, види яких передбаченні у ст. 34 Закону № 2240, та забезпечує їх надання, а також здійснює контроль за використанням цих коштів.

Крім того, Фонд має право проводити перевірку правильності використання страхових коштів на підприємствах незалежно від їх форми власності, виду діяльності та господарювання, а також у фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, та отримувати у разі необхідності пояснення (у т. ч. письмові) з питань, що виникають під час перевірки (п. 3 і п. 4  ч. 1 ст. 28 Закону № 2240). 

Активну участь у перевірках, яку здійснюють праці ... Читать дальше »

10.10.2013
  • 0
  • 1525

Відрядження працівників: порядок оформлення

Для ефективного функціонування підприємств роботодавці періодично відряджають своїх працівників у поїздки до інших населених пунктів країни, а подекуди ― і за кордон, для ведення переговорів, укладання угод, придбання товарів тощо. Зрозуміло, що при цьому кожне відрядження має бути належним чином оформлене, щоб підприємство мало підстави провести відповідні компенсації. Отож, як це зробити, враховуючи вимоги чинного законодавства, зокрема, скласти наказ про відрядження, кошторис витрат та звіт про використання коштів, ми наразі і з’ясуємо.

Правове регулювання

Для правильного документального оформлення та обліку відряджень слід керуватися наступними нормативними актами:

10.10.2013
  • 0
  • 3213

Как противодействовать коллекторским компаниям легальными методами

Коллекторы крайне редко прибегают к законному — судебному — порядку взыскания задолженности. Происходит это по ряду причин: нежелание нести дополнительные временные и денежные затраты, отсутствие доказательной базы, безосновательность выдвигаемых к должнику требований, бесперспективность принудительного взыскания долга в порядке исполнительного производства и т. д. и т. п. Это дает вам шанс.

Несмотря на законодательную неопределенность, коллекторская деятельность в Украине приобретает все большее распространение, при этом сами коллекторы не всегда действуют в рамках правового поля. «События» расскажут о том, как противодействовать коллекторским компаниям легальными методами.

Проверяйте полномочия коллекторской компании

Отношения между коллекторскими компаниями и их клиентами (банками, финансовыми организациями, другими субъектами хозяйствования) регулируются заключенными между н ... Читать дальше »

10.10.2013
  • 0
  • 854










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика