Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Июнь » 13

Податкова накладна помилково виписана двічі: як виправити помилку в Реєстрі і декларації з ПДВ?

Як виправити помилку в реєстрі виданих та отриманих податкових накладних (далі — Реєстр) і податковій декларації з ПДВ, якщо у разі постачання товарів/послуг неплатнику ПДВ продавцем було двічі виписано податкову накладну за першою та другою подією?

Відповідно до п. 201.4 ст. 201 Податкового кодексу України податкову накладну слід складати у двох примірниках у день виникнення податкових зобов’язань продавця.

Пунктом 8< Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну України від 01.11.2011 р. № 1379, визначено, що усі примірники податкових накладних, які складаються, зокрема, у разі постачання товарів/послуг покупцю, не зареєстрованому як платник податку, залишаються в особи, що їх виписала.

Згідно з п. 1.1 розділу III Порядку ведення реєстру виданих та отриманих податкових накладних, затвердженого наказом Мінфіну України від 17.12.2012 р. № 1340 (далі — Порядок № 1340), облік виданих податкових накладних проводиться у день виникнення податкових зобов’язань, дата виникнення яких визначається від ... Читать дальше »

13.06.2013
  • 0
  • 3096

ТРЕНИРУЕМ ДИКЦИЮ, ЧИТАЕМ КАЖДЫЙ ДЕНЬ:


1) Турка курит трубку, курка клюет крупку.
Не кури, турка, трубку, не клюй, курка, крупку.

2) Рыла свинья белорыла, тупорыла; полдвора рылом изрыла, вырыла, подрыла.

3) Расскажите про покупки! - Про какие про покупки?
Про покупки, про покупки, про покупочки свои.

4) У рекламы ухватов — швах с охватом, а прихватки и без охвата расхватали.

5) Жили были три китайца: Як, Як — цедрак, Як — цедрак — цедрак — цедрони.
Жили были три китайки: Цыпа, Цыпа — дрыпа, Цыпа — дрипа — дрыпа — дрымпампони.
Все они переженились: Як на Цыпе, Як — цедрак на Цыпе- дрыпе,
Як — цедрак — цедрак — цедрони на Цыпе — дрыпе — дрымпампони.
И ... Читать дальше »

13.06.2013
  • 0
  • 978

Відповідальність за неподання звітності РРО

До уваги користувачів реєстраторів розрахункових операцій, нагадуємо, що до 01.07.2013 року слід звернутися до центрів сервісного обслуговування для придбання РРО нового покоління або установки відповідних модемів на наявні РРО з метою виконання вимог законодавства.

З 01.07.2013 р. набирає чинності п.17.9 ст. 17 Закону України від 06.07.95р. № 265/95 ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі Закон про РРО). Нормами цього пункту передбачено, що до суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції, за неподання до Міндоходів України звітності, пов’язаної із застосуванням РРО, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з РРО дротовими або бездротовими каналами зв’язку у разі обов’язковості її подання застосовуватимуться фінансові санкції у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.).

ДПІ у С ... Читать дальше »

13.06.2013
  • 0
  • 648

Особливості надання відпустки суміснику

Чи передбачено законодавчі особливості при наданні відпустки суміснику?

Робота на умовах неповного робочого часу не тягне за собою жодних обмежень обсягу трудових прав працівників (ч. 3 ст. 56 КЗпП). А оскільки всі громадяни, які перебувають у трудових відносинах з підприємством, мають право на відпустку (ст. 2 Закону про відпустки), сумісники також мають право на щорічну відпустку. Тобто сумісник має право отримати щорічну відпустку і за основним місцем роботи, і за неосновним місцем роботи (сумісництвом). При цьому як щорічна відпустка за основним місцем роботи, так і щорічна відпустка, що надається за сумісництвом, підлягає оплаті.

Тривалість відпустки за сумісництвом така ж сама, як і тривалість відпустки за основним місцем роботи, і не може бути меншою за 24 календарні дні за відпрацьований робочий рік, який відлічується з дня укладення трудового договору за сумісництвом.

Як правило, відпустка на підприємстві, де працівник працює за сумісництвом, надається у то ... Читать дальше »

13.06.2013
  • 0
  • 1193










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика