Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Январь » 31

Цільові надходження для єдинника: дохід чи ні?

До складу доходів з метою обкладання єдиним податком не потрапляють суми коштів цільового призначення, що надійшли від ПФУ та інших фондів загальнообов'язкового держсоцстраху, з бюджетів або держцільових фондів.
Отже, які види надходжень ми не будемо відносити до складу доходів,а які будемо:
1) Дотації за створення робочих місць: а) Дотації на зарплату від центру зайнятості, які надаються щомісяця протягом року на виплату зарплати працівникам які були прийняті на роботу за направленням держслужби зайнятості. б) Дотація за створення робочих місць згідно Закону про зайнятість.
2)Відшкодування збитків, пов'язанних з перевезенням пільгових категорій громадян автотранспортом - цей вид компенсації треба включати до складу доходів, тому що ми її отримуємо за договором із відшкодування витрат і в результаті виникає ситуація коли держава платить за пасажира.
3)Допомога у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю. Цю допомогу може отримувати фізособа-єдинник за себе: а)лікарняні - сума лікарняних не попаде до складу доходів, але повинна обкладатися податком як доход звичайної фізособи.; б)Декретні - до складу доходів не відносять і не обкладають іншими ... Читать дальше »

31.01.2013
  • 0
  • 1047

Щодо міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування (лист від 14.01.2013 р. № 536/7/12-10-17)

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ
  
   ЛИСТ
  
   від 14.01.2013 р. N 536/7/12-10-17


   
   Державним податковим службам в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі ... Читать дальше »

31.01.2013
  • 0
  • 836

Податкова штрафуватиме за небажання модернізувати касові апарати - ред

У податковій службі вивчають можливість введення санкцій для виробників реєстраторів розрахункових операцій, які не оновлять техніку до 1 липня, пише видання КоммерсантЪ-Украина в статті Торгівлю ставлять на облік.
   
   Поки лише три великих виробники подали на реєстрацію оновлені версії касових апаратів, а решта планують зробити це в лютому-березні. Відзначається, що крім додаткових витрат для бізнесу, реформа звітності контролюючим органам нічого не дасть, нарікають учасники ринку торгівлі.
   

   Так, вчора Державна податкова служба спробувала дізнатися у виробників касових апаратів про їх готовність надати торговельним точкам оновлені реєстратори розрахункових операцій (РРО). З 1 січня підприємства зобов'язані надавати звітність по них в ... Читать дальше »

31.01.2013
  • 0
  • 850

Внесены изменения в Инструкцию о безналичных расчетах

НБУ внесены изменения в:

- Инструкцию о безналичных расчетах в Украине в национальной валюте;

- Положение о порядке исполнения банками документов на перевод, принудительное списание и арест средств в иностранных валютах и банковских металлов.

Нововведениями в Инструкции, в частности, предусмотрено, что:

- в случае приостановления банком расходных операций по счету клиента в случае наложения на средства ареста, возобновление расходных операций по счету клиента банком осуществляется на основании решения налогового управляющего или суда;

- если налоговый агент перечисляет на банковские счета работников предприятия доход, с которого не удерживается НДФЛ, то в реквизите «Назначение платежа» расчетного документа должно быть указано, что доход не подлежит налогообложению.

... Читать дальше »

30.01.2013
  • 0
  • 761










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика