Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Январь » 25 » Выручка, которая включается в состав дохода ФЛП на общей системе
10:29
Выручка, которая включается в состав дохода ФЛП на общей системе
Доходи фізичних осіб - підприємців, які отримані протягом календарного року від провадження господарської діяльності, підлягають оподаткуванню.
   
   До складу загального оподатковуваного доходу зараховується виручка, що надійшла фізичній особі - підприємцю як в грошовій, так і в натуральній формі від провадження господарської діяльності, а саме:
   
   - виручка у вигляді безготівкових грошових коштів, що надійшли на банківський рахунок чи в готівковій формі безпосередньо підприємцю чи його працівникам на місці здійснення розрахунків (в т.ч. відсотки банку);
   
   - виручка в натуральній (негрошовій формі);
   
   - суми штрафів і пені, отримані від інших суб’єктів підприємництва за договорами цивільно-правового характеру за порушення умов договорів та інші доходи, які пов’язані із здійсненням підприємницької діяльності.
   
   Власні кошти, які фізична особа – підприємець, що перебуває на загальній системі оподаткування, зараховує на розрахунковий розрахунок, не включаються до складу доходу (виручки у грошовій та натуральній формі) та не відображаються у Книзі обліку доходів та витрат.
   
   Крім того, якщо на розрахунковий рахунок фізичної особи – підприємця надійшла помилково перерахована сума коштів, яка потім була повернута ним, то така сума також не включається до складу доходу суб’єкта господарювання.
   
   Визначення доходів фізичних осіб передбачено ст. 177 розділу IV Податкового кодексу України.
 
По материалам: ДПС України
Просмотров: 762 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика