Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2013 » Январь » 23 » Для отримання свідоцтва «спрощенця» не потрібно довідок, дозволів та договорів
10:45
Для отримання свідоцтва «спрощенця» не потрібно довідок, дозволів та договорів

При подачі суб’єктами господарювання – фізичними особами заяв про застосування спрощеної системи оподаткування не передбачено законодавством подання інших документів (довідок, дозволів, договорів, тощо).

Таким чином, платник податків, який бажає обрати або  перейти на  спрощену  систему оподаткування  чи внести зміни  до свідоцтва  платника єдиного податку має подати до органів ДПС лише відповідну заяву.

Свідоцтво платника єдиного податку видається органом державної  податкової служби безкоштовно протягом 10 календарних днів з дня подання  суб’єктом господарювання  заяви.

Разом  з тим, зазначаємо, що для  новостворених платників,  які  обирають  спрощену систему оподаткування, свідоцтво видається у день отримання органом ДПС заяви щодо обрання спрощеної системи оподаткування. 

Крім того, звертаємо увагу, що термін сплати авансових платежів для платників 1 та 2 групи за січень закінчується  20 січня 2013 року,  при цьому для даної категорії підприємців ставка єдиного податку становить в межах від 1% до 10% (перша група) та в межах від 1% до 20% (друга група) мінімальної заробітної плати.

Зокрема наголошуємо, що з 1 січня 2013 року розмір мінімальної  заробітної  плати становить 1147  грн.

Просмотров: 827 | Добавил: Pantevg | Теги: Свидетельство, Единый налог | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика