Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
>Главная » 2013 » Март » 11

Бухгалтерський облік курсових різниць

Про податковий облік курсових різниць можна прочитати  тут

Спочатку почнемо з самого визначення.

Курсова різниця – це різниця між оцінками однакової кількості одиниць іноземної валюти одного найменування при різних валютних курсах.  Тобто, якщо ми сьогодні купили валюту по одному курсу, а завтра курс змінився в ту чи іншу сторону, то вартість нашої валюти зміниться відповідно до зміни курсу.  Наприклад купили долари по курсу 8,00, а завтра продали по 8,10, то ця різниця між курсами і буде курсовою різницею (8,10-8,00=0,10) і ми отримуємо дохід. Курсова різниця може також виникати як різниця між курсом НБУ і курсом по якому ми купуємо або продаємо валюту. Офіційний курс (тобто курс НБУ) використовується для визначення балансової вартості валюти, звітності ... Читать дальше »

11.03.2013
  • 0
  • 19328

14 вещей, которые следовало бы узнать ещё в школе

1. Правило 80/20 (принцип Парето)
80 процентов всех полученных вами доходов приносят вам лишь 20 процентов вашей деятельности. Многое из того, что вы делаете, в действительности не так уж необходимо, как вы считаете.

2. Закон Паркинсона
Вы можете делать то, что вам надо намного быстрее, чем вы думаете. Чем больше времени вы выделяете на задание, тем больше потратите.

3. Групповая операция
Хороший способ выполнить скучные и однообразные задания быстро - делать весь комплект друг за другом.

4. Сначала отдавайте, а потом получайте. Именно в таком порядке, а не наоборот
Со временем вы получите больше, чем отдали.

5. Опережайте события. Не тормозите.
Это не только избавит вас от ожиданий, но и доставит вам удовольствие - вы почувствуете, что имеете власть управлять своей жизнью.

6. Ошибки и неудачи - это хорошо
Они позволяют приобрести бесценный опыт, узнать множество интересного и стать успешным, так как успех в жизни нередко приходит лишь в том случае, если вы не поддались неудачам и ошибкам. Он приходит лишь к настойчивым.

7. Не относитесь к себе слишком сурово
Это лишь создает дополнительную ненужную внутр ... Читать дальше »

11.03.2013
  • 0
  • 762

Підприємством втрачено первинні документи, що підтверджують понесені витрати з податку на прибуток. Як відновити?

Якщо збереженість документів забезпечити не вдалося, платник податків може спробувати відновити втрачені документи, щоб уникнути негативних податкових наслідків. У такому випадку діяти необхідно відповідно до п. 44.5 ПКУ.
   
   Згідно з цим пунктом у разі втрати, пошкодження або дострокового знищення підтверджуючих документів платник податків зобов'язаний у п'ятиденний строк з дня такої події письмово повідомити:
   
   - Орган державної податкової служби за місцем обліку, у порядку, встановленому ПКУ для подання податкової звітності;
   
   - Митний орган, який здійснив митне оформлення відповідної митної декларації.
... Читать дальше »

11.03.2013
  • 0
  • 2038

Які будуть податкові наслідки для юридичної особи – платника податку на прибуток у разі понесення витрат на придбання ТМЦ та отримання послу

Підпунктом 2 п. 291.4 ПКУ встановлено, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб та обсяг доходу не перевищує 1 млн. грн., мають право обрати другу групу єдиного податку.
  
   Водночас дія цього підпункту не поширюється на фізичних осіб – підприємців, які надають посередницькі послуги з купівлі, продажу, оренди та оцінювання нерухомого майна (група 70.31 КВЕД ДК 009:2005). Такі фізичні особи – підприємці належать виключно до третьої групи платників єдиного податку, якщо відповідають вимогам, встановленим для третьої групи.
  
   Підкреслимо, що чинне законодавство, у тому числі податкове, не містить заборони на вчинення правочину (укладання договору, угоди) між фізи ... Читать дальше »

11.03.2013
  • 0
  • 1095

Положення бухгалтерського обліку "Податкові різниці"

МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

25.01.2011 

м. Київ 

N 27 

 

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
21 лютого 2011 р. за N 212/18950

Про затвердження Положення бухгалтерського обліку "Податкові різниці"

Із змінами і доповненнями, внесеними
наказом Міністерства фінансів України
від 26 вересня ... Читать дальше »

11.03.2013
  • 0
  • 988

ГНСУ о налоговой накладной: порядок составления при частичных авансах, а также язык ее заполнения

ГНСУ в письме от 28.12.2012 г. № 7786/0/51-12/15-3114 напомнила о нескольких нюансах заполнения налоговой накладной.
   
   Во-первых, сославшись на Обобщающую налоговую консультацию по отдельным вопросам отражения в налоговом учете по налогу на добавленную стоимость отчетного периода налоговых накладных, выписанных в предыдущих периодах, и формирования на их основании налогового кредита, утвержденную приказом ГНСУ от 16.02.2012 г. № 127 (см. «Налоги и бухгалтерский учет», 2012, № 17, с. 9), налоговики отметили, что если в пределах одного дня по одному договору поставщику поступает несколько частичных предоплат, на каждую такую предоплату ему следует составить отдельную налоговую накладную (от себя добавим, что при необходимости такие накладные регистрируются в Едином реестре налоговых накладных). При этом ГНСУ считает, что в подобном случае поставщик может обойтись составлением одной налоговой ... Читать дальше »

11.03.2013
  • 0
  • 816










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика