Бухгалтер24
Информационный бухгалтерский портал

Меню
Реклама
Счетчик
Главная » 2015 » Июнь » 23 » Визначення базового місяця для індексації заробітної плати
18:07
Визначення базового місяця для індексації заробітної плати

Мінсоцполітики у листі від 29.04.2015 р. № 75/10/136-15 роз'яснило:

1) Якщо у працівника вдвічі підвищується заробітна плата, то місяць підвищення вважається базовим. Сума індексації у базовому місяці зменшується на суму підвищення або не виплачується, якщо сума підвищення перевищує суму індексації.

2) Для проведення порівняння суми підвищення заробітної плати та суми індексації розрахунки у базовому місяці здійснюються за повний робочий час. Якщо ж працівника переведено на 0,5 ставки, то виплата визначеної суми індексації здійснюється за фактично відпрацьований час.

3)  Щодо нарахування суми індексації працівнику, який працює на декретній посаді, то місяць підвищення його посадового окладу вважається базовим. Якщо після тимчасової непрацездатності працівник приступає до роботи і отримує підвищений посадовий оклад, то базовим місяцем для цього працівника буде вважатись місяць підвищення посадового окладу за посадою, яку він обіймає. Виплата суми індексації здійснюється після виходу працівника на роботу.

Якщо працівник перебуває у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, базовий місяць визначається залежно від підвищення заробітної плати за посадою, яку займав цей працівник до відпустки.

Категория: Консультации | Просмотров: 1583 | Добавил: Pantevg | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:










Сайт для бухгалтеров и начинающих предпринимателей © 2024
Яндекс.Метрика